Ponte Vecchio, Φλωρεντία, Ιταλία

Η Πόντε Βέκιο η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας, Ιταλία, είναι εδώ τουλάχιστον από το 996. Μέχρι το 1218, ήταν η  μοναδική γέφυρα του ποταμού Άρνου που διασχίζει τη Φλωρεντία. Καταστράφηκε δύο φορές από πλημμύρες και η υφιστάμενη γέφυρα χρονολογείται από το 1345, όταν η πόλη ανακατασκευάστηκε για δεύτερη φορά.
Eπέζησε του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν η μόνη γέφυρα της Φλωρεντίας δεν καταστράφηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της 4 Αυγούστου, 1944 την υποχώρησή τους από συμμαχικές δυνάμεις. Αντί να καταστρέψουν την γέφυρα Ponte Vecchio, η υποχώρηση των στρατιωτών κατέστρεψε τα κτίρια σε κάθε άκρο της γέφυρας.
Κατά μήκος της γέφυρας διατηρούνται ακόμα τα καταστήματα που υπήρχαν όταν κατασκευάστηκε. Αρχικά τα καταστήματα ανήκαν σε κρεοπώλες αλλά μετά από διαταγή του Φερδινάνδου Α' μόνο κοσμηματοπωλεία και χρυσοχοΐα επιτρέπεται εκεί. Σήμερα, τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της Φλωρεντίας είναι ακόμα στην Πόντε Βέκιο, υπάρχουν επίσης έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.

Λέγεται ότι η έννοια της πτώχευσης έχεις της ρίζες εδώ. Όταν ένας έμπορος δεν μπορούσε να πληρώσει τα χρέη  ο πάγκος (banco) που χρησιμοποιούσε για να πουλήσει τα εμπορεύματά του καταστρεφόταν (rotto) από στρατιώτες και η διαδικασία ήταν γνωστή ως bancorotto. Μη έχοντας άλλο πάγκο ο έμπορος δεν μπορούσε να πουλήσει τίποτα. 
    MyPhotoPics