Σερενγκέτι, Τανζανία, Αφρική

Το Εθνικό Πάρκο Serengeti, Σερενγκέτι, είναι μια γεωγραφική περιοχή στην Αφρική, που εκτείνεται στη βόρεια Τανζανία με μέγεθος περίπου 18.641 τετραγωνικά μίλια, είναι ένα οικοσύστημα, με τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριων ζώων στον κόσμο. 


Στο Σερενγκέτι ζουν πάνω από 70 είδη μεγάλων θηλαστικών
και περίπου 500 διαφορετικά είδη πουλιών. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο  από τα μεγάλα θηλαστικά. Φανταχτερές σαύρες agama και ροκ hyraxes. 

Επίσης 100 ποικιλίες σκαθαριών της κοπριάς έχουν καταγραφεί. Κάθε χρόνο, τον Απρίλιο, 2 εκατομμύρια ζώα ταξιδεύουν 3.000 χιλιόμετρα, σε πορεία αντίθετη με την κίνηση των δεικτών του ρολογιού, ενώ επιστρέφουν τον Οκτώβριο.



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετανάστευση ζώων αλλά και ένα από τα εντυπωσιακότερα θεάματα στον πλανήτη, όταν μετακινούνται περίπου έξι εκατομμύρια ζώα.


Ζέβρες, γαζέλες μεγάλα κοπάδια βουβαλιών, μικρότερες ομάδες ελεφάντων, καμηλοπαρδάλεις, και χιλιάδες χιλιάδων είδη αντιλόπης, Τόπι, Kongoni, Impala κλπ.




Ίσως το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της μετανάστευσης είναι τα σμήνη από άγριες μέλισσες που σκεπάζουν σαν τεράστιες κουβέρτες τις πεδιάδες. Η μετανάστευση τελικά σκοτώνει περίπου 250.000 άγριες μέλισσες κάθε χρόνο.




Περίπου το 80 τοις εκατό των πεδιάδων του πάρκου Seregeti προστατεύονται από τις κυβερνήσεις της Τανζανίας και της Κένυας.


Υπάρχουν διάφορα ασφαλή καταλύματα που φιλοξενούν όσους θελήσουν να κάνουν σαφάρι στο Σερενγκέτι, καθώς και ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 77 δωμάτια, που είναι γνωστό ως ο ιδανικός προορισμός για σαφάρι στην Αφρική. 


Το στιλ του πολυτελούς ξενοδοχείου γνωστής αλυσίδας είναι φυσικά αφρικανικό, εκμεταλλευόμενο και το μοναδικό φυσικό τοπίο. Κυριαρχούν τα χρώματα και τα υφάσματα του τόπου. 



Κάθε υπνοδωμάτιο έχει τεράστιο κρεβάτι απαραιτήτως με κουνουπιέρα ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες με θέα το πάρκο κάνουν το δωμάτιο μοναδικό! 
    MyPhotoPics