Yelapa, Μεξικό

Για χρόνια, το μικρό και πανέμορφο ψαροχώρι της Yelapa ήταν το καταφύγιο του Bob Dylan, Dennis Hopper,  και άλλων κοσμικών τύπων που αναζητούσαν μοναχικές παραλίες. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται κάπως
τουριστικά.
Η βόλτα με ταχύπλοο μεταξύ Puerto Vallarta και Yelapa, από το ένα άκρο του κόλπου Banderas στο άλλο, διαρκεί 45 λεπτά. Πίσω από την παραλία, όπου λιμενίζονται τα σκάφη είναι ένα χωριό με απόκρημνα μονοπάτια. Παιδιά ημίγυμνα φέρνουν άνθη ιβίσκου, τα οποία πωλούν για 1δολλάριο  το  κομμάτι.
Επειδή η Yelapa είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα σtη ζούγκλα και τον ωκεανό, δεν έχει δρόμους ή  αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολύ λίγα κινητά τηλέφωνα Και δεν υπάρχουν ονόματα οδών και χάρτες. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Ένα είδος ντόπιου οδηγού, θα σας πάει στη σωστή κατεύθυνση.

Η πρώτη στάση σας πρέπει να είναι το Vortex Café, όπου οι φιλικοί ιδιοκτήτες φαίνεται να γνωρίζουν τα πάντα για την Yelapa. Κατά την διάρκεια της ημέρας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, όπως κολύμβιση, σκι, σέρφ κλπ. Υπάρχουν εκδρομές που μπορεί κανείς να απολαύσει σε υπέροχα μονοπάτια, να επισκεφθεί καταρράκτες και πολλά άλλα. Η νυχτερινή ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
    MyPhotoPics