Valeggio sul Mincio, Ιταλία

Tο Valeggio sul Mincio είναι ένας δήμος στην επαρχία της Βερόνα στην ιταλική περιφέρεια Βένετο, που βρίσκεται περίπου 120 χλμ. δυτικά της Βενετίας και περίπου 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Βερόνα. Διασχίζεται από τον Mincio ποταμό. Η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη γεωργία και τη βιομηχανική παραγωγή.

Αρχαιολογικές ανασκαφές στην κοιλάδα του Mincio
περιλαμβάνουν την Εποχή του Χαλκού, ορισμένοι τάφοι που βρέθηκαν χρονολογούνται από την Εποχή του Σιδήρου και ορισμένες διαπιστώσεις που συνδέονται με τους Ετρούσκους. 





Μια μεγάλη Κέλτικη νεκρόπολη που βρέθηκε το 1984 και είναι ακόμα εν μέρει θαμμένη κάτω από την σημερινή πόλη, θα μπορούσε να αποδείξει την παρουσία  κατοίκων από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έως και τον 1ο αιώνα μ.Χ.



Το μοναστήρι της Santa Maria ιδρύθηκε εδώ, στις όχθες του Mincio τον 12ο αιώνα. Αργότερα έγινε κοινόβιο των Ναϊτών Ιπποτών. Οι μεγάλες μεσαιωνικές οχυρώσεις που χαρακτηρίζουν το Valeggio (Scaliger κάστρο, το Visconti γέφυρα και το Serraglio difensive γραμμή) χτίστηκαν μεταξύ του 13ου και του 14ου αιώνα. Το 1405 το Valeggio έγινε μέρος της Δημοκρατίας της Βενετίας, και στη συνέχεια έχασε τον στρατηγικό του ρόλο.
Μετά την πτώση της Δημοκρατίας της Βενετίας το 1797, το Βαλέτζιο συμπεριλήφθηκε στην Εντεύθεν των Άλπεων Δημοκρατία. Αργότερα ήταν μέρος της Ιταλικής Δημοκρατίας (1802-1805) και, μετά από κάποιες δεκαετίες κάτω από τον αυστριακό κανόνα, της πρόσφατα ενοποιημένης Βασίλειο της Ιταλίας.
    MyPhotoPics