Pinnacles, Αυστραλία


Οι Pinnacles είναι σχηματισμοί από ασβεστόλιθο που βρίσκονται στο Nambung, Εθνικό Πάρκο, κοντά στην πόλη του Cervantes,  
Δυτική Αυστραλία.
Η πρώτη ύλη για τον ασβεστόλιθο των Pinnacles προήλθε από κοχύλια. 




Σε μια παλαιότερη εποχή η περιοχή αυτή ήταν πλούσια σε θαλάσσια ζωή. Τα κοχύλια αυτά θρυμματίστηκαν και ανακατεύθηκαν με την πλούσια σε ασβέστη άμμο για να σχηματίσουν υψηλούς κινητούς αμμόλοφους.

Οι Pinnacles παρέμεναν άγνωστοι στους περισσότερους Αυστραλούς μέχρι το 1960, όταν η περιοχή αυτή αποσπάστηκε από το Nambung National Park. Η περιοχή δέχεται πάνω από 250.000 επισκέπτες το χρόνο. Τα έργα ολοκληρώθηκαν το Μάρτη του 2008.


Η καλύτερη εποχή για να  επισκεφθείτε τους Pinnacles είναι η άνοιξη, από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, καθώς ο καιρός είναι ήπιος και αρχίζουν να ανθίζουν τα αγριολούλουδα.
Η καλύτερη ώρα που αναδεικνύει όλη την ομορφιά των σχηματισμών pinnacles είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, καθώς το παιχνίδι του φωτός αναδεικνύει τα χρώματα και οι εκτεταμένες σκιές των σχηματισμών προσφέρουν μια αντίθεση που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά τους. 


Τα περισσότερα ζώα στο πάρκο είναι νυκτόβια, αλλά καμήλες, στρουθοκαμήλους και καγκουρό μπορεί να δει κανείς κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιο συχνά το βράδυ ή νωρίς το πρωί.
    MyPhotoPics