Aogashima, Ιαπωνία

Το Aogashima είναι ένα μικρό, τροπικό ηφαιστειογενές νησί στην Ιαπωνία υπό τη διοίκηση του Τόκιο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται περίπου 358 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας. Είναι το νοτιότερο και το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους Izu. 

Το ίδιο το νησί είναι ένας τεράστιος ηφαιστειακός κρατήρας και εντός του εν λόγω κρατήρα υπάρχει ένα άλλο, μικρότερο ηφαίστειο. To  Aogashima εξακολουθεί να θεωρείται ένα ενεργό ηφαίστειο Γ΄ κλάσης αν και η τελευταία φορά που εξερράγει ήταν το 1780. 

Όταν το τελευταίο εξερράγη, σκότωσε σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού του νησιού και ανάγκασε τους εναπομείναντες κατοίκους να φύγουν. Χρειάστηκαν πενήντα έτη για να επιστρέψουν. Σήμερα, περίπου 200 γενναίοι χωρικοί ζουν στο νησί.




Είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο που έχει ξεπεταχτεί από τη θάλασσα και είναι μέρος ενός μεγάλου κρατήρα του οποίου το εξωτερικό ύψος του χείλους κυμαίνεται από 200m έως 420m ύψος. 

Πιστεύεται ότι το νησί σχηματίστηκε από απομεινάρια τουλάχιστον τεσσάρων υποβρυχίων κρατήρων. Το Aogashima αποτελείται από το χείλος ενός εσωτερικού και ενός εξωτερικού κρατήρα. Η νότια ακτή ανεβαίνει σε μια απότομη κορυφογραμμή που αποτελούν το ένα άκρο της καλντέρας με το όνομα Ikenosawa και διάμετρο 1,5 χιλιόμετρο.
Η Καλντέρα  είναι κατειλημμένη από ένα δευτερεύοντα κώνο που ονομάζεται Maruyama, το οποίο εκπέμπει ακόμα γεωθερμικό ατμό γύρω από μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν φυτά. Otonbu, είναι η κορυφή του χείλους του εξωτερικού κρατήρα σε ύψος 432 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το υψηλότερο σημείο του νησιού.
Είναι το μικρότερο χωριό στην Ιαπωνία. Το 2009, ο πληθυσμός του νησιού ήταν 205 όμως μειώνεται συνεχώς. Το νησί έχει ένα δημοτικό σχολείο με περίπου 25 μαθητές. Όταν φτάσουν στην ηλικία των δεκαπέντε ετών, φεύγουν για να πάνε γυμνάσιο στην ηπειρωτική χώρα και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα είναι πίσω στο Aogashima. Τα δημοτικά τραγούδια που τραγουδούν οι άνθρωποι εδώ είναι ως επί το πλείστον για τις ιστορίες της εξόδου από το νησί και τον χωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
    MyPhotoPics