Μαδαγασκάρη, το νησί... ήπειρος!

Η Μαδαγασκάρη, είναι ένα νησί σχεδόν ήπειρος όπου οι εξωτικές παραλίες συνυπάρχουν με τα τροπικά δάση και τα χωριά  με τις ξύλινες  καλύβες. Αυτό το τεράστιο νησί αποσπάστηκε διακόσια εκατομμύρια χρόνια πριν από την ήπειρο Γκοντβάνα και ακολούθησε το δικό του πεπρωμένο.Tέταρτο σε μέγεθος νησί στον πλανήτη και έχει τα χαρακτηριστικά μιας μικρής ηπείρου, με εκπληκτική εναλλαγή τοπίων και κλίματος. Ο Πορτογάλος καπετάνιος Ντιόγκο Ντιάς ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που είδε από το πλοίο του τη Μαδαγασκάρη το 1500, σ' ένα ταξίδι με προορισμό την Ινδία.

Η Πρωτεύουσά της η Ανταναναρίβο ή  Ταναναρίβη με τον γαλλικό καθεδρικό ναό και τα σπίτια από κόκκινα τούβλα, μοιάζει περισσότερο με βρετανική πόλη παρά με πρωτεύουσα χώρας του νότιου ημισφαιρίου. 



Στην τεράστια κεντρική πλατεία Lalana Fahaleovantena εκατοντάδες πωλητές στήνουν καθημερινά τους πάγκους τους. Η ποικιλία των εμπορευμάτων ξεπερνάει κάθε φαντασία. Θα βρείτε παντού φρούτα, λουλούδια, ασημικά, αντικείμενα από δέρμα κροκόδειλου, εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα και ημιπολύτιμους λίθους.


Σε έναν λόφο πάνω από την πόλη βρίσκεται το Rova, ένα
μισοερειπωμένο βασιλικό παλάτι. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα στις στέγες της πόλης. 
Αν διασχίσετε αποστάσεις με αυτοκίνητο το τοπίο στη Μαδαγασκάρη εναλλάσσεται συνεχώς!
Απέραντοι ορυζώνες, σαβάνες, με βοοειδή, ζούγκλες, baobab και άλλα... Τα baobab είναι δέντρα που τα συναντάμε στην Μαδαγασκάρη και μοιάζουν με τεράστια ξυλώδη καρότα ή ίσως δέντρα αναποδογυρισμένα με τις ρίζες στον αέρα.. 
Eπισκεφθείτε τη «λεωφόρο των μπαομπάμπ», των υπεραιωνόβιων δέντρων ηλικίας 800 ετών που στέκουν επιβλητικά το ένα δίπλα στο άλλο. Αυτά είναι ό,τι έχει απομείνει από το πάλαι ποτέ πυκνό δάσος στη δυτική ακτή που καταστράφηκε για να μετατραπεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Το δάσος είναι πλέον απολιθωμένο και διαθέτει κουφάλες τεράστιου μεγέθους!

Η πιο γοητευτική περιοχή του νησιού είναι η ανατολική πλευρά,
όπου κυριαρχούν οι απέραντες παραλίες με την εκτυφλωτική άσπρη άμμο και τα μικρά νησιά που καλύπτονται  από φοινικιές και μπανανιές.
Το κεντρικό οροπέδιο, που ήταν κάποτε καλυμμένο με δάση,
είναι σήμερα σχετικά γυμνό εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους αλλά διατηρεί ακόμα τη γοητεία του χάρη στα έντονα χρώματα του εδάφους και το εκτυφλωτικό γαλάζιο του ουρανού.


Νοτιότερα, το τοπίο γίνεται άνυδρο και ερημικό, ωστόσο η χλωρίδα και η πανίδα είναι πλουσιότατες. Χαμαιλέοντες με φανταχτερά χρώματα στέκονται απαθείς πάνω στα κλαδιά, τεράστιες χελώνες αργοσαλεύουν στο έδαφος.


Παλαιό ξενοδοχείο

 Ανταναναρίβος ή Ταναναρίβη
 
    MyPhotoPics