Το Ιστιοφόρο "Le Belem" και η Ολυμπιακή Φλόγα, Ελλάς!

Μετά το λιμάνι της Πάτρας, Ελλάς, έφτασε στο Κατάκολο το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο "Le Belem", που θα  μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Γαλλία. Το συνοδεύουν μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Μόλις γίνει η Αφή, θα κάνει τον περίπλου της Πελοποννήσου και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, 

Θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα και θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Μασσαλία, το λιμάνι της Γαλλίας. Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει μέσω θαλάσσης.


Οι Γάλλοι επέλεξαν για την µεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας το ιστιοφόρο "Le  Belem", που από το 1984 έχει χαρακτηριστεί "Ιστορικό Μνηµείο" και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας.

Το ιστιοφόρο "Le Belem" που κατασκευάστηκε το 1896 είναι το
τελευταίο τρίστιχο γαλλικό μπάρκο με ατσάλινο κύτος, ένα από τα παλαιότερα τρικάταρτα πλοία στην Ευρώπη σε αξιόπλοη ​​κατάσταση και το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στη Γαλλία. Mπάρκο είναι ένας τύπος ιστιοφόρου σκάφους με τρεις ή περισσότερους ιστούς με τετράγωνα ιστία στον μπροστινό και τον κύριο ιστό. Μερικές φορές, ο εμπρός και πίσω φέρουν ένα πανί.

Από την Τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2024, στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα!
    MyPhotoPics