Amanda Drage, ζωγράφος πορτρέτων ζώων

Η Amanda Drage εργάζεται ως επαγγελματίας ζωγράφος, δημιουργώντας πορτρέτα αγαπημένων κατοικίδιων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για να δημιουργήσει τα πορτρέτα, δουλεύει από φωτογραφίες. Πριν ξεκινήσει μελετάει και σχεδιάζει τις φωτογραφίες, για να αποκτήσει μια αίσθηση για το σχήμα, την μορφή και την προσωπικότητα του ζώου. 

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα μάτια, υπερβαίνοντας αυτό που μπορεί να δει κανείς σε μια φωτογραφία, για να δώσει ζωή και ζωντάνια. Όλα αυτά συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα όμορφα λεπτομερές, συγκινητικό πορτρέτο, με βάθος και υφή, που ζωντανεύει πραγματικά το ζώο και τον χαρακτήρα του στο χαρτί.


Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι επιδράσεις του φωτός, της σκιάς και του ζωηρού χρώματος και η εστίασή της είναι στο βλέμμα του ζώου και σε αυτό που αποκαλύπτει. Οι κοντινές απόψεις και οι ασυνήθιστες συνθέσεις έχουν αποτελέσει ένα ισχυρό θέμα σε όλα τα έργα της. 

Έχει επίσης πάθος με τη ζωγραφική αλόγων, πτηνών και της άγριας ζωής, έτσι, εκτός από τα πορτραίτα κατοικίδιων, αφιερώνει επίσης χρόνο δημιουργώντας τα δικά της πρωτότυπα έργα τέχνης με ζώα και πουλιά. Είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης και ζει στην πόλη Corby, Ηνωμένο Βασίλειο.


Μερικά από τα έργα της:

MyPhotoPics