"Ανατολική Δουνκέρκη", Βέλγιο

Το Oostduinkerke βρίσκεται νοτιοδυτικά της Βελγικής Φλάνδρας και έχει 8.534 κατοίκους. Το όνομα "Oostduinkerke" μεταφράζεται ως "Ανατολική Δουνκέρκη", Βέλγιο. Η πόλη μοιράστηκε αρχικά το όνομά της με την πόλη της Δουνκέρκης στη σημερινή Γαλλία. Ως εκ τούτου, τον 13ο αιώνα, το 'Oost-' προστέθηκε στο όνομά του για να αποφευχθεί η σύγχυση με το ομώνυμο.

Βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή με αμμόλοφους, περίπου 2,4 km2, η οποία είναι  προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Η αμμώδης παραλία του εκτείνεται από 250 έως 700 μέτρα στην άμπωτη και εκτείνεται σε 30 χλμ., μέσω της πόλης De Panne έως την παραλία της Δουνκέρκης, Γαλλία.

Eίναι γνωστό για τον παραδοσιακό και ιδιαίτερο τρόπο ψαρέματος της γαρίδας, πάνω σε άλογα έλξης της τοπικής ράτσας Brabant, ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Η πρακτική ήταν κάποτε κοινή στις παράκτιες περιοχές της Βόρειας Θάλασσας, αλλά σήμερα είναι παρούσα μόνο στο Oostduinkerke.

Έχει πολλά μουσεία. Το Εθνικό Μουσείο Αλιείας κάνει μια ιστορική έρευνα της φλαμανδικής αλιείας και παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, μοντέλα αλιευτικών σκαφών σε κλίμακα από το 800 μ.Χ. μέχρι σήμερα, 




καθώς και μια αυθεντική καλύβα ψαρά. 



Το περιφερειακό μουσείο 't Krekelhof με μια τεράστια συλλογή χειροτεχνικών αντικειμένων και αξιοπερίεργων από τον 19ο αιώνα και Florishof παλιές χειροτεχνίες και λαογραφικά αντικείμενα.




Ο Ναός του Αγίου Νικολάου. 





Το Βρετανικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο, 1940–1945, μαρτυρεί
τις βρετανικές θυσίες στη μάχη της Δουνκέρκης.



Το 
Άγαλμα ψαρά γαρίδων με το άλογό του στην παραλία.





Το παλιό δημαρχείο


MyPhotoPics