Υπάρχουν σαράντα υπερυψωμένες λίμνες γλυκού νερού ανάμεσα στους αμμόλοφους που δεν συνδέονται με τα υπόγεια ύδατα αλλά βρίσκονται από πάνω τους. Οι μισές από τις υπερυψωμένες λίμνες στον κόσμο βρίσκονται στο νησί Fraser. Το νερό τους είναι πολύ καθαρό.
Ο πλούτος νερού του νησιού και το τροπικό κλίμα ευνόησαν την ανάπτυξη μια ιδιαίτερης ποικίλης βλάστησης, ξεκινώντας από το δάσος με ευκαλύπτους και περνώντας στους φοίνικες, στις αροκάριες και στα πεύκα, καταλήγοντας σε είδη μυρτιάς και σε συστάδες δενδρώδους φτέρης από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Από πλευράς πανίδας περιλαμβάνονται ένα τρωκτικό, ο ξενόμυς ο μυώδης, ένας αμιγής αριθμός από ντίνγκο, περίπου 300 είδη πτηνών, ενώ φιλοξενεί αποικίες χελωνών, μεταξύ των οποίων και του είδους καρέτα καρέτα.
Το όνομα του νησιού προήλθε από μια τραγωδία. Το 1836, ο πλοίαρχος James Fraser, η σύζυγός του Ελάιζα και άλλοι 19 ναυαγοί επέζησαν από το ναυάγιο του ιστιοφόρου Στέρλινγκ Καστλ και βγήκαν στην ακτή του νησιού, όπου αιχμαλωτίστηκαν από τους αυτόχθονες Κάμπι οι οποίοι τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια.
Σε μια αποστολή με επικεφαλής τον Τζον Γκράχαμ, έναν από
τους ναυαγούς πού
είχε καταφέρει να διαφύγει, διασώθηκε η μοναδική επιζώσα, η Ελάιζα Φρείζερ. Σε ανάμνηση αυτής της τραγωδίας, το νησί ονομάστηκε Φρέιζερ.Αφού επέστρεψε στην Αγγλία, η Ελάιζα δημοσίευσε ένα βιβλίο με αναμνήσεις από την αιχμαλωσία της το οποίο αργότερα έγινε μπέστ- σέλερ στο Λονδίνο. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αυστραλία για να περάσει στην Μελβούρνη τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της. Ο οικισμός Eurong
MyPhotoPics