Τα Σπήλαια της Νέργια, Ισπανία

Τα Σπήλαια της Νέργια, Cueva de Nerja, είναι μια σειρά από σπήλαια κοντά στην πόλη Νέργια στην επαρχία Μάλαγα της Ισπανίας. Εκτείνονται για σχεδόν 5 χιλιόμετρα 3,1 μίλια και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισπανίας. Ονομάζονται και "φυσικός καθεδρικός ναός της Μάλαγα", λόγω των τεράστιων φυσικών θόλων τους, που είναι γεμάτοι με σταλακτίτες.

Οι σπηλιές ανακαλύφθηκαν εκ νέου στη σύγχρονη εποχή στις 12 Ιανουαρίου 1959 από πέντε φίλους, οι οποίοι μπήκαν μέσα από μια στενή καταβόθρα γνωστή ως "La Mina". Αυτό αποτελεί μια από τις δύο φυσικές εισόδους στο σύστημα των σπηλαίων. Η τρίτη είσοδος δημιουργήθηκε το 1960 για να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στους τουρίστες, ακριβώς νότια των Sierras of Tejeda, Almijara και Alhama Natural Park.

Το σπήλαιο χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη γνωστά ως Nerja I και Nerja II. Το Nerja I περιλαμβάνει τις Show Galleries που είναι ανοιχτές στο κοινό, με σχετικά εύκολη πρόσβαση μέσω μιας σκάλας και τσιμεντένια μονοπάτια που επιτρέπουν στους τουρίστες να κυκλοφορούν στο σπήλαιο χωρίς δυσκολία. 


Το Nerja II, το οποίο δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, περιλαμβάνει
την Άνω Πινακοθήκη που ανακαλύφθηκε το 1960 και τη Νέα Πινακοθήκη που ανακαλύφθηκε το 1969.

Ο μεγαλύτερος σταλακτίτης στον κόσμο βρίσκεται στη Nerja. Πιο συγκεκριμένα στην Hall of Cataclysms, Αίθουσα του Κατακλυσμού. Έχει ύψος 32 μέτρα και διάμετρο 18 μέτρα και το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το αναγνωρίζει ως το μεγαλύτερο του είδους του.


Πιο κάτω στην αίθουσα βρίσκεται η Γωνιά Οργάνων (Rincón del Órgano) όπου μπορούν να χτυπηθούν οι αυλακωμένες στήλες και να παράγουν διαφορετικές νότες.


Συναυλίες πραγματοποιούνται τακτικά
σε μια από τις αίθουσες που σχηματίζει ένα φυσικό αμφιθέατρο. Έχουν φιλοξενηθεί πολλοί καλλιτέχνες όπως,   Montserrat Caballé, José Carreras, José Mercé, Paco de  Lucía Bebo Valdés, κ.ά.


Τον Φεβρουάριο του 2012 ανακοινώθηκε ότι στα Σπήλαια της Νέργια ανακαλύφθηκαν  ζωγραφισμένα σχέδια πιθανώς ανθρώπων του Νεάντερταλ, που χρονολογούνται 42.000 χρόνια πριν.




Ένας σκελετός που βρέθηκε στις σπηλιές, τώρα εκτίθεται κοντά στην είσοδο.


    MyPhotoPics