Ο Πύργος του Ρολογιού, Πάντοβα, Ιταλία

Το Torre dell' Orologio, είναι ένας πύργος ρολογιού που βρίσκεται στην Piazza  Dei Signori μεταξύ του Palazzo del Capitanio και του Palazzo dei Camerlenghi στην Πάντοβα, Ιταλία. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1426 και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1430 κατά παραγγελία του  Λόρδου Ουμπέρτο ντε Καρράρα, ο οποίος ήταν μέρος της δυναστείας Καρραρέσι ή ντε Καρράρα και ήταν ο Άρχοντας της Πάντοβας από το 1338 έως το 1345 που απεβίωσε. 

Αργότερα θα διευρυνθεί για να φιλοξενήσει το νέο ρολόι που
δημιουργήθηκε το 1427. Το ίδιο το ρολόι ολοκληρώθηκε το 1434. Αργότερα, το 1436, προστέθηκαν διακοσμητικά στοιχεία στο καντράν του ρολογιού και ένα χρόνο αργότερα εγκαινιάστηκε ο πύργος του ρολογιού. 



Στην βάση του πύργου, προστέθηκε το 1531 η μεγάλη αψίδα του θριάμβου, σχεδιασμένη από τον Giovanni Maria Falconetto.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ρολογιού επιβλήθηκε από τον Giovanni Dondi dell'Orologio, ο οποίος ήταν Ιταλός γιατρός, αστρονόμος και μηχανολόγος μηχανικός από την Ιταλία. Το ρολόι έχει αναφορές στον ζωδιακό κύκλο σε όλο το σχέδιο του. Ωστόσο, στο αρχικό ρολόι, το ζώδιο του Ζυγού δεν ήταν παρόν, καθώς με το προ-ρωμαϊκό σύστημα ο Σκορπιός και ο Ζυγός ήταν ένα ζώδιο. Το καντράν του ρολογιού απεικονίζει τη Γη στη μέση, τις φάσεις της Σελήνης, ημέρες, μήνες και τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Σήμερα, είναι ανοιχτό για το κοινό.

 Ο μηχανισμός του ρολογιού

 Το φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου που     αντιπροσωπεύει τον Ευαγγελιστή Μάρκο.   

                  MyPhotoPics