Παρουσιάζονται 600 έργα, από τον 15ο αιώνα έως σήμερα. Οι
σχετικές δεξιότητες του χθες και του σήμερα παρουσιάζονται μέσα από εμβληματικές φιγούρες όπως ο Léonard Autier, ο αγαπημένος κομμωτής της Μαρίας Αντουανέτας, ο Monsieur Antoine, οι αδελφές Carita, ο Alexandre de Paris και σύγχρονους, όπως ο Alexander McQueen, ο Martin Margiela, ο Josephus Thimister κ.ά.
Χωρισμένη σε πέντε θέματα, η έκθεση παρακολουθεί την ιστορία των μαλλιών και την εξέλιξη των γυναικείων χτενισμάτων στον δυτικό πολιτισμό. Στον Μεσαίωνα, η χρήση του πέπλου επιβλήθηκε μέχρι τον 15ο αιώνα.
από τα στριμωγμένα χτενίσματα της Μαρίας των Μεδίκων μέχρι ...
τα σγουρά κοτσιδάκια της Μαντάμ ντε Σεβινιέ, τα χτενίσματα γίνονται φαινόμενα μόδας, με όλο και πιο περίπλοκες δομές.
αιώνα που είχαν έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα αλλά και η κόμμωση μαλλιών Pompadour.
Υπάρχουν έργα του βραβευμένου Ισπανού κομμωτή Aλέξις Φερέρ, που εφηύρε μία τεχνική εκτύπωσης μαλλιών για την κολεξιόν του, La Favorite, τεχνική που την εμπνεύστηκε από τους κήπους των γαλλικών παλατιών του 18ου αιώνα.
Τέλος, η έκθεση, εκτός από όλα τα άλλα, θα ασχοληθεί και με τις τρίχες του προσώπου ως ρεύμα μόδας και το τι σήμαιναν αυτές σε κάθε φάση που πέρναγε η κοινωνία. Από τα μούσια του 16ου αιώνα που συμβόλιζαν το θάρρος μέχρι τις περούκες των αυλικών του 18ου αιώνα και τα μουστάκια του 19ου αιώνα.
MyPhotoPics