Tomorrow Man, Βέλγιο

Το Knokke-Heist, Βέλγιο, είναι δήμος στη βελγική επαρχία της 
Δυτικής Φλάνδρας.  Έχει πληθυσμό 33,097 κατοίκους, βρίσκεται κατά μήκος της Βόρειας Θάλασσας στα Βελγικά σύνορα με την Ολλανδία και είναι το πιο γνωστό, το πιο πλούσιο και το πιο ακριβό παραθαλάσσιο θέρετρο του Βελγίου. Φημίζεται για τις ακριβές μπουτίκ, τις πολλές γκαλερί τέχνης και πάνω από όλα για το υπέροχο φυσικό καταφύγιο Zwin.

Στην παραλία του Knokke-Heist, κοντά στην rue Antoine
Bréart, βρίσκεται το χάλκινο γλυπτό Tomorrow Man, τοποθετημένο στον κυματοθραύστη. Με τις τρύπες, η καλλιτέχνης Catherine François θέλει να επιδείξει μια καταστροφική ενέργεια και να δείξει ότι η γέννηση και η φθορά πάνε χέρι-χέρι. 



Έχει σχεδιαστεί για να διαβρώνεται και να αλλάζει χρώμα υπό την επίδραση της άμπωτης και της παλίρροιας, του ανέμου και της βροχής. 


Η λυγισμένη φιγούρα, ύψους 2 μέτρων και βάρους 400 κιλών,
αψηφά το νερό που ανεβαίνει. Και αυτός ακριβώς είναι ο συμβολισμός που θέλει να βάλει η Φρανσουά στο γλυπτό της: ο αγώνας της ανθρωπότητας ενάντια στη φύση. 

Η Βελγίδα γλύπτρια Catherine François, γεννημένη το 1963, είναι γνωστή για τα  μνημειώδη μπρούτζινα γλυπτά της. Πολλά από τα γλυπτά της έχουν τρύπες μέσα τους, που απεικονίζουν μια καταστροφική ενέργεια, ενώ δείχνουν ότι η γέννηση και η καταστροφή πάνε χέρι-χέρι και ότι όλα αλλάζουν συνεχώς.

    MyPhotoPics