Η Νταϊάν ντε Πουατιέ άφησε το στίγμα της στο κάστρο, καθώς
είναι υπεύθυνη για τη γέφυρα που εκτείνεται στον ποταμό Cher, που δίνει στο Chateau την πρωτότυπη και ρομαντική του εμφάνιση και για τον σχεδιασμό των θεαματικών κήπων, οι οποίοι ήταν πολύ μοντέρνοι εκείνη την εποχή. Η δε κρεβατοκάμαρά της είναι η μπλε βελούδινη.
Η κρεβατοκάμαρα της Αικατερίνης των Μεδίκων είναι με όμορφα αναγεννησιακά έπιπλα. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ανεκτίμητη φλαμανδική ταπετσαρία.
Ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή της μεγάλης γκαλερί,
μετατρέποντας την γέφυρα πάνω από τον ποταμό Cher σε μια εξαιρετική και μοναδική αίθουσα χορού, όπου εντυπωσιάζει το δάπεδο με τα λευκά και μαύρα τετράγωνα πλακάκια, από πέτρα του ποταμού Λίγηρα και σχιστόλιθο. Σχεδίασε επίσης τους δικούς της κήπους, που βρίσκονται στα δεξιά του κάστρου.
Κατόπιν έγινε χώρος περισυλλογής της βασίλισσας Λουίζας της Λωρραίνης, έπειτα διασώθηκε από την Λουίζ Ντυπάν κατά τη διάρκεια της γαλλικής Επανάστασης και τέλος, μεταμορφώθηκε από την κυρία Πελούζ. Έτσι, απέκτησε το χαρακτηρισμό το "κάστρο των Κυριών", καθότι το θηλυκό αποτύπωμα είναι παρόν παντού.
Έχει δύο κύριους κήπους, πολύ διαφορετικούς: τον κήπο της Αικατερίνης των Μεδίκων που δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα με λουλούδια δύο φορές το χρόνο, προκειμένου να διατηρήσει τη φρεσκάδα του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, αυτό απαιτεί την εγκατάσταση περισσότερων από 120.000 λουλουδιών.
Και τον κήπο της Νταϊάν ντε Πουατιέ, ο οποίος περιέχει έναν πίδακα νερού, σιντριβάνι, με ένα μεγάλο σκαλισμένο βράχο, όπου το νερό πέφτει σε δέσμη σε μια "λεκάνη" με λευκές πέτρες.
Το 1913, η ιδιοκτησία αγοράστηκε από τον Ανρί Μενιέ, βιομήχανο, μέλος της οικογένειας Μενιέ, διάσημης στον τομέα της σοκολατοποιίας. Κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γκαστόν Μενιέ τροποποίησε τις μεγάλες αίθουσες πάνω από τη γέφυρα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομειακοί θάλαμοι.
Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το κάστρο βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς τον Ιούνιο του 1940. Το 1951, η οικογένεια Μενιέ ανέθεσε την αποκατάστασή του στον Bernard Voisin, ο οποίος επανάφερε το ερειπωμένο κτίσμα και τους κήπους, που είχαν καταστραφεί στην πλημμύρα του ποταμού Σερ το 1940, στην πρότερη δόξα του.
Η οικογένεια Μενιέ είναι οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του κάστρου Σενονσώ και το κατέχουν μέχρι σήμερα. Δέχεται ετησίως 850.000 επισκέπτες. Το κάστρο ανήκει στα ιστορικά μνημεία της Γαλλίας από το 1840 και το πάρκο από το 1962. Είναι το πιο επισκέψιμο ιδιωτικό ιστορικό μνημείο της Γαλλίας.