Αν και για τον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχουν καν, εκείνοι
έχουν φτιάξει έναν δικό τους μικρόκοσμο μέσα στον οποίο ζουν κανονικότατα. Στους θορυβώδεις δρόμους της, τα γαϊδουράκια τρέχουν δίπλα στα 4Χ4 και οι κάτοικοι μιλούν με τα κινητά καινούργιας τεχνολογίας δίπλα στις καμήλες.
Τα μαγαζιά είναι γεμάτα κόσμο. Η κοινωνία τους είναι ένα μεγάλο μείγμα. Το αλκοόλ απαγορεύεται και οι γυναίκες φορούν μαντίλες.
Μόνο η Ταϊβάν τελευταία έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Σομαλιλάνδη, μιας και βρίσκεται σε παρόμοια θέση. Τον Αύγουστο του 2020, η Ταϊβάν εγκαινίασε ένα γραφείο αντιπροσώπευσης στην Χαργκέισα, με την αφρικανική δημοκρατία να προβαίνει στην ίδια κίνηση έναν μήνα αργότερα, με την ίδρυση γραφείου στην Ταϊβάν τον Σεπτέμβριο. Έκτοτε, τα δύο μέρη έχουν συνάψει πολλές συμφωνίες συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως η γεωργία, η αλιεία, η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες.
Κοινοβούλιο της Σομαλιλάνδης.
Μουσείο Saryan. Βρίσκεται στην περιοχή Sha'ab της Hargeisa, συλλέγει αντικείμενα με εθνογραφική, ιστορική, προϊστορική και φυσική ιστορική σημασία. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν έγγραφα της ιστορίας της Σομαλιλάνδης από τις πρώτες περιόδους, αρχαιολογικά αντικείμενα, εθνογραφικά αντικείμενα καθώς και νομίσματα.
Ιδρύθηκε το 2017 από τον κ. Saeed Shukri με πάθος για τη συλλογή και τη συντήρηση πολιτιστικών και ιστορικών αντικειμένων.
Μνημείο πολέμου Hargeisa. Είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο
στο κέντρο της πόλης που στην κορυφή του βρίσκεται ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-17, για να τιμήσει όσους έχασαν τη ζωή τους στον βομβαρδισμό της Χαργκέισα, γνωστό ως Γενοκτονία του Ισαάκ, ή Ολοκαύτωμα Χαργκέισα.
Γειτονιές της Χαργκέισα: