Νήσος Taboga, Παναμάς

Το νησί Taboga, γνωστό και ως "νησί των λουλουδιών", είναι ένα ηφαιστειακό νησί στον Κόλπο του    Παναμά. Είναι ένας τουριστικός προορισμός, περίπου 20 χλμ. από την πόλη του Παναμά, Παναμάς. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ούτε φασαρία. Είναι το νησί των πολυετών λουλουδιών, των πολύχρωμων σπιτιών και των ήρεμων ανθρώπων.

Ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και αρχικά ονομάστηκε Isla de
San Pedro από τον Ισπανό εξερευνητή Vasco Núñez de Balboa.
Το σημερινό του όνομα προέρχεται από την ινδική λέξη aboga, "πολλά ψάρια". Οι πρώτοι έποικοι του νησιού ήταν Ινδοί σκλάβοι από τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα. Η μικρή πόλη του San Pedro ιδρύθηκε το 1524 από τον Hernando de Luque, πρύτανη του καθεδρικού ναού του Παναμά. 



Η εκκλησία της πόλης, με το ίδιο όνομα, (το παλαιό),San Pedro,    είναι η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία στο δυτικό ημισφαίριο. 



Ο Γάλλος ζωγράφος Paul Gauguin επισκέφτηκε το νησί το 1887. Η διαμονή του στο Taboga χαρακτηρίζεται από την αφιερωμένη σε αυτόν πλάκα, στην κεντρική παραλία του νησιού. 




Κατά την άμπωτη, το βόρειο άκρο του νησιού ενώνεται με μια λωρίδα άμμου  με το μικρό νησί El Morro και το νοτιοανατολικό άκρο απέχει 270 μέτρα από το γειτονικό νησί Urabá. 


Έχει το τροπικό κλίμα των τροπικών δασών, με μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας 28° C. Είναι διάσημο για τις όμορφες παραλίες του, τα καθαρά νερά, την απαλή λευκή άμμο και το καταφύγιο άγριας φύσης.

Ο τουρισμός είναι η κύρια οικονομική δραστηριότητα στο νησί, αν και η αλιεία και η γεωργία ασκούνται επίσης. Έχει γίνει δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο λόγω των όμορφων φυσικών του περιοχών και της εγγύτητάς του με την Πόλη του Παναμά. Καθημερινά πλοία συνδέουν την πόλη με το νησί, τα περισσότερα από τα οποία αναχωρούν από το Amador Causeway.

Εκτός από τις παραλίες, διαθέτει μονοπάτια για πεζοπορία στα
υψηλότερα σημεία του, όπως το Cerro Vigía και το Cerro de la Cruz. Το τελευταίο είναι ένας λόφος που βρίσκεται νότια της πόλης, με έναν τεράστιο σταυρό. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, όπως περιηγήσεις με σκάφος για ψάρεμα, παρακολούθηση φαλαινών, κολύμβηση με αναπνευστήρα κ.α. Διαθέτει μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια.

    MyPhotoPics