Νήσος Nantucket, ΗΠΑ

Το Nantucket είναι ένα νησί περίπου 30 μίλια με το πλοίο νότια από το Cape Cod, στην πολιτεία  της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Μαζί με τα μικρά νησιά Tuckernuck και Muskeget, αποτελεί την πόλη και την κομητεία του Nantucket, μια συνδυασμένη κυβέρνηση κομητείας/πόλης. Η περιοχή Surfside στο Nantucket είναι ο νοτιότερος οικισμός στη Μασαχουσέτη.

Το όνομα "Nantucket" μοιάζει πολύ με το ενδώνυμο της φυλής
Nehantucket που κατείχε την περιοχή την εποχή της ευρωπαϊκής εγκατάστασης. Το υποκοριστικό του Nantucket, "The Little Grey Lady of the Sea", Η Μικρή Γκρίζα Κυρία της Θάλασσας, αναφέρεται στο νησί όπως φαίνεται από τον ωκεανό όταν υπάρχει ομίχλη.

Είναι τουριστικός προορισμός με πολλές διαφορετικές παραλίες και καλοκαιρινή παροικία. Λόγω των τουριστών και των εποχικών κατοίκων, ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται σε περίπου 50.000 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο ο πληθυσμός του είναι 11.327 σύμφωνα με την απογραφή του 2018.

Το 1827, ο ναύαρχος Sir Isaac Coffin ίδρυσε το Coffin School για να εκπαιδεύσει τους απογόνους του Tristram Coffin. Αφού αρχικά παραπαίει, το σχολείο ανασυστάθηκε σε αυτό το κτίριο στην οδό Winter Street το 1854 και λειτούργησε έως το 1968. Έκτοτε χρησιμοποιείται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς του νησιού για διαλέξεις, μαθήματα, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.




First Congregational Church. Η πρώτη ανεξάρτητη εκκλησία.



Το Nantucket Atheneum είναι η δημόσια βιβλιοθήκη του νησιού από το 1900. Το σημερινό κτίριο άνοιξε το 1847 μετά από πυρκαγιά του 1846 που κατέστρεψε όλο το κέντρο της πόλης Nantucket, συμπεριλαμβανομένου του παλιού Atheneum και των πάνω από 1.200 τίτλων του. Στην ίδια τοποθεσία κατασκευάστηκε το σημερινό κτίριο. 




Η πλακόστρωτη κεντρική οδός στο ιστορικό κέντρο της πόλης Nantucket.




Το ξενοδοχείο Nantucket με τα αντίκες μεταφορικά του μέσα.

Το Old Mill είναι ένας ιστορικός ανεμόμυλος που χτίστηκε το 1746 και είναι ο παλαιότερος μύλος που λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο μύλος ανήκει και λειτουργεί από τον ιστορικό σύλλογο Nantucket ως μουσείο. Ξεναγοί εξηγούν την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του μύλου.

Ο φάρος Great Point, επίσημα Nantucket Light, βρίσκεται στο
βορειότερο σημείο του νησιού.   
Κατασκευάστηκε το 1784, ο αρχικός ξύλινος πύργος όμως καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1816. Τον επόμενο χρόνο ανεγέρθηκε ένας πέτρινος πύργος που έμεινε μέχρι την ανατροπή του σε καταιγίδα τον Μάρτιο του 1984. Ανοικοδομήθηκε ξανά το 1986, αντιγράφοντας τον παλιό και παραμένει σε λειτουργία έως και σήμερα.

Ο φάρος Sankaty Head βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο του νησιού, στο χωριό Σιασκόνσετ. Κατασκευάστηκε το 1850, αυτοματοποιήθηκε το 1965 και λειτουργεί ακόμα. Ήταν ένας από τους πρώτους φάρους στις Ηνωμένες Πολιτείες που έλαβαν φακό Fresnel.



Ο φάρος Brant Point βρίσκεται στο λιμάνι του Nantucket. Ο
σταθμός ιδρύθηκε το 1746, αυτοματοποιήθηκε το 1965 και εξακολουθεί να λειτουργεί έως τις μέρες μας. 

    MyPhotoPics