Αμμόλοφοι Maspalomas, Γκραν Κανάρια, Ισπανία

Το Maspalomas είναι ένα τουριστικό θέρετρο στην νότια πλευρά του νησιού Γκραν Κανάρια, του μεγαλύτερου και πιο  πυκνοκατοικημένου ισπανικού νησιού στο αρχιπέλαγος των Καναρίων. Εκεί βρίσκεται μια  έκταση 4km2 η οποία θυμίζει αρκετά την έρημο Σαχάρα που βρίσκεται πολύ κοντά στα Κανάρια νησιά,  οι αμμόλοφοι του Maspalomas. 

Σχηματίστηκαν από τους δυνατούς ανέμους που προέρχονταιαπό τον Ατλαντικό ωκεανό, οι οποίοι μέχρι και σήμερα κινούνται συνεχώς από ανατολικά προς δυτικά με ρυθμό 2 έως 5 μέτρα ετησίως.



Ένα εξαιρετικό και υποβλητικό μέρος που χαρακτηρίζεται από μια έκταση χρυσής άμμου και σμιλεμένους από τον άνεμο αμμόλοφους. 

Την μοναδικότητα ενός οικοσυστήματος που
αντιπροσωπεύει και το σημείο διέλευσης για τις μεταναστεύσεις των πτηνών στην Αφρική, το 1987 ανακηρύχθηκε "Προστατευόμενη Φυσική Περιοχή Εθνικού Ενδιαφέροντος" και στη συνέχεια ορίστηκε ως ένα "Ειδικό Εθνικό Απόθεμα»". 

Φυσικά, "δυστυχώς", σύντομα ολόκληρη η περιοχή πολιορκήθηκε από τον μαζικό τουρισμό, όχι μόνο για το τροπικό της κλίμα και το όμορφο φυσικό τοπίο αλλά και γιατί οι υπηρεσίες που προσφέρονται στις παραλίες της είναι κατάλληλες για κάθε είδους διακοπές. Ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ντους ή περίπτερα, και περισσότερα μπαρ και εστιατόρια είναι διάσπαρτα παντού.

    MyPhotoPics