Το σπήλαιο του Ποσειδώνα, Ιταλία

Το σπήλαιο του Ποσειδώνα στο Αλγκέρο, νήσος Σαρδηνία, Ιταλία, πήρε το όνομά του από τον Ποσειδώνα, τον Θεό της Θάλασσας. Αυτό το εκπληκτικό σύστημα σπηλαίων ανακαλύφθηκε τυχαία από ψαράδες τον 18ο αιώνα και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα αξιοθέατα στο νησί, με μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς σταλακτιτικούς και σταλαγμιτικούς σχηματισμούς.


Οι βράχοι Capo Caccia ύψους 110 μέτρων, στους οποίους βρίσκεται το σπήλαιο του Ποσειδώνα, φιλοξενούν μια σειρά από συστήματα σπηλαίων, μερικά από τα οποία είναι επίσης ανοιχτά για το κοινό. 


Μπορείτε να πάτε με δύο τρόπους, με αυτοκίνητο ή δια θαλάσσης. Ο ευκολότερος τρόπος για να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Ποσειδώνα είναι να πάτε με σκάφος που αναχωρεί από το λιμάνι του Alghero με τακτικά δρομολόγια.

Εάν επιλέξετε να επισκεφθείτε το σπήλαιο με αυτοκίνητο, θα
πρέπει να ακολουθήσετε μια σκάλα, την Escala del Cabirol, τα "βήματα της κατσίκας", η οποία λαξεύτηκε στον βράχο το 1954, ανεβαίνει στον γκρεμό και αποτελείται από 654 σκαλοπάτια, για να δοθεί πρόσβαση στο σπήλαιο καθώς προηγουμένως ήταν προσβάσιμο μόνο από την θάλασσα.

Παρόλο που το σπήλαιο του Ποσειδώνα θεωρείται ότι εκτείνεται σε περισσότερα από 4 χιλιόμετρα, μόνο ένα μικρό μέρος είναι ασφαλές και επισκέψιμο από το κοινό και όλοι οι επισκέπτες πρέπει να συνοδεύονται από έμπειρους οδηγούς που σχολιάζουν τόσο στα ιταλικά όσο και στα αγγλικά.

   Capo Caccia 

   Το Αλγκέρο

    MyPhotoPics