Ο Πύργος του Τόκιο, Ιαπωνία

Ο Πύργος του Τόκιο, Tokyo Tower, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Κάντο και έχει ύψος 333 μέτρα. Είναι ο ψηλότερος, αυτοσυντηρούμενος πύργος-ουρανοξύστης από χάλυβα και 13 μέτρα ψηλότερος από το μοντέλο του, τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, λειτουργεί ως κεραία εκπομπής.

Είναι ένα σύμβολο της μεταπολεμικής αναγέννησης της Ιαπωνίας ως σημαντική οικονομική δύναμη. Ήταν η ψηλότερη δομή της χώρας από την ολοκλήρωσή της το 1958 έως το 2012, όταν ξεπεράστηκε από το Tokyo Skytree. 

Η πρόσβαση στο κύριο παρατηρητήριο του πύργου σε ύψος 150 μέτρων γίνεται μέσω ανελκυστήρα ή σκάλας με 600 σκαλοπάτια. Χάρη στην κεντρική τοποθεσία του πύργου, το παρατηρητήριο προσφέρει μια ενδιαφέρουσα θέα στην πόλη. Υπάρχουν επίσης κάποια "παράθυρα αναμονής" ενδιάμεσα, ένα κατάστημα με σουβενίρ και ένα καφέ.

Ένα δεύτερο σετ ανελκυστήρων συνδέει το κύριο παρατηρητήριο με το ειδικευμένο παρατηρητήριο σε ύψος 250 μέτρων, από όπου έχετε μια πανοραμική θέα του Τόκιο. Όταν η ορατότητα είναι καλή, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το Τόκιο Skytree και το όρος Fuji.

Στη βάση του Πύργου υπάρχει η Foot Town. Ένα κτήριο 4 επιπέδων με μουσεία, εστιατόρια, μαγαζιά κλπ. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Ενυδρείο για να δείτε μια μεγάλη ποικιλία πανέμορφων και σπάνιων ψαριών από διάφορες θάλασσες του πλανήτη, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων με γνωστές φιγούρες όπως οι Beatles, Ιάπωνες αστροναύτες, ακόμα και ο Χριστός με τους μαθητές του στο Μυστικό Δείπνο και το Μουσείο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

    MyPhotoPics