Burj Al Arab Jumeirah, η, χλιδή, Ντουμπάι, ΗΑΕ

Το Burj Al Arab Jumeirah είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, στο Ντουμπάι, ΗΑΕ
το οποίο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό
κτήριο με σχήμα ιστιοφόρου. Έχει ύψος 321 μ. και κατατάσσεται ως το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε τεχνητό νησί, 280 μέτρα ανοιχτά της παραλίας Τζουμέιρα και ενώνεται με την ξηρά μέσω τοξωτής γέφυρας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το σχήμα ιστίου της όλης κατασκευής.


Αρχικά κατασκευάστηκε το τεχνητό νησί (1994), αποτελούμενο
από δύο βραχίονες σε σχήμα Λ. Για τη θεμελίωση του νησιού χρειάστηκε η βύθιση 230 πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος, μήκους 40 μέτρων έκαστος, επί αμμώδους πυθμένα. 

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια επιφάνεια από βράχους, η οποία εγκιβωτιώθηκε σε οπλισμένο σκυρόδεμα κυψελώδους σχήματος, για να προστατέψει την κατασκευή από τη διάβρωση. Περισσότερα από τρία χρόνια χρειάστηκαν για την προετοιμασία του εδάφους. Η συνολική κατασκευή διήρκεσε πέντε χρόνια και τα εγκαίνια έγιναν τον Δεκέμβριο του 1999.


Διαθέτει 28 διώροφα επίπεδα, συνολικής χωρητικότητας 207
σουιτών, εννέα επώνυμα εστιατόρια και πλήρως εξοπλισμένο σπα. Η μικρότερη σουίτα καταλαμβάνει έκταση 169 τ.μ., ενώ η μεγαλύτερη 780 τ.μ. 



Τα περισσότερα δωμάτια είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να αντιπαραβάλλεται η δύση με την ανατολή, ενώ τα λουτρά διαθέτουν περίτεχνα μάρμαρα και μωσαϊκά.



Όλες οι σουίτες έχουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με πανοραμική θέα στον Περσικό Κόλπο. 


Περιλαμβάνουν επίσης iPad, δωρεάν WiFi, iMac 21 ιντσών, διαδραστική τηλεόραση HD ευρείας οθόνης, βάση σύνδεσης iPhone Bose και κέντρο πολυμέσων. Στις αναβαθμισμένες σουίτες διατίθενται τραπέζια μπιλιάρδου, βιβλιοθήκες, κινηματογραφικές αίθουσες και ιδιωτικοί ανελκυστήρες.



Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο κατάλυμα με Rolls-
Royce και σοφέρ ή 






με ειδική υπηρεσία μεταφοράς με ελικόπτερο.






Εσωτερικοί χώροι
MyPhotoPics