Ιδιωτικό υποβρύχιο - γιοτ

Η Αυστριακή εταιρεία Migaloo Private Submersible Yachts που κατασκεύασε το ιδιωτικό νησί Kokomo Ailand κατασκεύασε και ένα ιδιωτικό υποβρύχιο! Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, περίπου 24 μέτρα. Αυτό το υδάτινο όχημα είναι η πρώτη εναλλακτική λύση για σούπερ και μεγάλα σκάφη αναψυχής, με το πλεονέκτημα να βυθίζεται ολόκληρο όταν ο ιδιοκτήτης και οι επισκέπτες του θέλουν να διατηρήσουν το απόρρητό τους κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή παραμονής αρόδο.

Είναι ένας περίεργος συνδυασμός βασικών στοιχείων σχεδίασης γιοτ και υποβρυχίου. Είναι ένα σκάφος 6 καταστρωμάτων, πλάτους 11 μέτρων και μήκους 115 μέτρων. Το εξαιρετικό λευκό σκάφος πήρε το όνομα Migaloo από μια φάλαινα αλμπίνο. Το κύτος του σκάφους έχει κατασκευαστεί ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο υποβρύχιο. Ο πύργος όμως του σκάφους σχεδιάζεται κατά παραγγελία, για να φιλοξενήσει χώρους και ανέσεις που απαιτούνται σε ένα σκάφος.

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις ενός πολυτελούς γιοτ, όπως ελικοδρόμιο, οκτώ VIP σουίτες, μια διώροφη σουίτα για τον ιδιοκτήτη, πισίνα 8 μέτρων και 3 μέτρων βάθους, ξαπλώστρες, μπαρ, μεγάλες βεράντες και πολύ χώρο καταστρώματος για  διασκέδαση και άθληση.

Αλλά αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά στον βυθό της θαλάσσης,
το σκάφος μπορεί να καταδυθεί εντελώς σε βάθος 240 μέτρων για να σας θαμπώσει με την θέα του υποβρύχιου κόσμου. Οι σχεδιαστές του λένε ότι το Migaloo Private Submersible Yacht βασίζεται στα τρέχοντα σχέδια υποβρυχίων.


Υπάρχουν μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι για τη στέγαση όλων των επίπλων όταν το σκάφος βυθίζεται κάτω από το νερό. Το κάτω μέρος της πισίνας ανυψώνεται στο επίπεδο του κύριου καταστρώματος όταν το σκάφος βυθίζεται.

Το κύτος και ο πύργος είναι εξοπλισμένα με μεγάλα παράθυρα
από ειδικό γυαλί ανθεκτικό στην πίεση για να προσφέρουν μια εκπληκτική θέα,
ειδικά όταν το Migaloo είναι βυθισμένο. Το γιοτ - υποβρύχιο έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί σε μέγιστο βάθος 240 μέτρων. Φτάνει ταχύτητες 40 κόμβων στην επιφάνεια και 20 κόμβους υποβρυχίως.

    MyPhotoPics