Πύργοι Serrano, Βαλένθια, Ισπανία

Οι πύργοι Serrano στην Βαλένθια, Ισπανία, θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη πύλη εισόδου πόλης γοτθικού ρυθμού  σε όλη την Ευρώπη και
κατασκευάστηκαν στα τέλη του 14ου αιώνα από τον Pere Balaguer ως μέρος της οχύρωσης της πόλης. Ήταν η κύρια είσοδος της πόλης και αρχικά χτίστηκε με αμυντική λειτουργία. Από το 1586 έως το 1887 οι πύργοι χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακή για ευγενείς.
Η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε το 1391. Από αρχιτεκτονικής άποψης, είναι και οι δύο σε σχήμα πενταγώνου, συνδέονται με μια κοινή στοά και είναι διακοσμημένοι με γοτθικά σχέδια. Οι τοίχοι αποτελούνται από πολύ συμπαγή πέτρα, καθώς ο κύριος σκοπός τους ήταν η οχύρωση. 
Ωστόσο, είναι καλυμμένοι με επένδυση από ασβεστόλιθο, κυρίως από το Alginet, μια πόλη κοντά στην Βαλένθια, για να δώσει στο κτίριο μια πιο πολυτελή εμφάνιση. Στην κορυφή υπάρχουν στηθαία και, γύρω από ολόκληρη τη δομή, μπορείτε να δείτε τα ερείπια της παλιάς τάφρου.


Είναι ένα σημαντικό ορόσημο και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα και επισκέψιμα μνημεία της Βαλένθια. Το αρχαίο τείχος της πόλης, καταρρίφθηκε το 1865 με εντολή του επαρχιακού κυβερνήτη Cirilio Amorós.
  Οι πύργοι και τα τείχη το έτος 1888
    MyPhotoPics