Alcázar de Colón, Δομινικανή Δημοκρατία

Το Alcázar de Colón ή Columbus Alcazar,  βρίσκεται στο Ciudad Colonial της Σάντο Δομίνικα πρωτεύουσας της Δομινικανής Δημοκρατίας και αποτελεί μέρος της
παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι η μόνη γνωστή κατοικία μέλους της οικογένειας του Χριστόφορου Κολόμβου, του πρωτότοκου γιού του, Ντιέγκο Κολόμβου, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1510 και 1512. 

Κατασκευάστηκε σε ένα οικόπεδο κοντά στο βραχώδες νησάκι που βλέπει προς τον ποταμό Ozama, το οποίο του χορηγήθηκε από τον βασιλιά Ferdinand II Aragon. Το αρχιτεκτονικό στυλ είναι γοτθικού τύπου, mudejar, τυπικό των αρχών του 16ου αιώνα.

Το κτίριο σήμερα στεγάζει το μουσείο Alcázar de Diego Colón, του οποίου η συλλογή παρουσιάζει το σημαντικότερο σύνολο των ευρωπαϊκών έργων τέχνης αργαλειών των αναγεννησιακών χρόνων της Καραϊβικής.
Η συλλογή Ταπετσαριών (που συνδέει τον 15ο με τον 17ο αιώνα) είναι ιδιαίτερα σημαντική και μοναδική στην Καραϊβική και περιλαμβάνει κομμάτια που παράγονται από την οικογένεια της Φλάνδρας Van Den Hecke. Το Alcázar είναι το πιο επισκέψιμο μουσείο στο Santo Domingo. 
Αποτελείτο από περίπου πενήντα δωμάτια και αρκετούς κήπους και αυλές, όμως σήμερα παραμένει σχεδόν το μισό μέγεθος από αυτό που ήταν κάποτε. 
Μεταξύ του 1955 και του 1957 αποκαταστάθηκε και μεταμορφώθηκε σε μουσείο 22 δωματίων γεμάτο με έπιπλα εποχής, έργα τέχνης και άλλα αξεσουάρ. 
    MyPhotoPics