Ribe, η αρχαιότερη πόλη της Δανίας

Η Ribe είναι η αρχαιότερη πόλη στην Δανία (και στη Σκανδιναβία). Ιδρύθηκε την πρώτη δεκαετία του 8ου αιώνα και επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά σε
έγγραφο που χρονολογείται από το 854. Περίπου το 860 ο Άνσγκαρ, Αρχιεπίσκοπος Αμβούργου-Βρέμης και ιεραπόστολος των Σκανδιναβικών χωρών,  ξεκίνησε την αποστολή "να φέρει τον Χριστιανισμό στα βόρεια". 

Ζήτησε από τον βασιλιά Χόρικ Β της Δανίας, να χτιστεί η πρώτη Σκανδιναβική εκκλησία στο Ρίμπε. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, δεδομένου ότι η Ribe ήταν ήδη μία από τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις της Σκανδιναβίας. 
Ωστόσο, η παρουσία ενός επισκόπου, και επομένως ενός καθεδρικού ναού, στη Ρίμπε επιβεβαιώνεται μόνο από το έτος 948. Πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές στη Ribe οδήγησαν ωστόσο στην ανακάλυψη μεταξύ 2.000 και 3.000 χριστιανικών τάφων. Έχουν χρονολογηθεί στον ένατο αιώνα, υποδεικνύοντας ότι μια μεγάλη χριστιανική κοινότητα ζούσε ήδη ειρηνικά μαζί με τους Βίκινγκς εκείνη την εποχή. 
Η πόλη έχει πολλά παλιά κτίρια, καλά διατηρημένα όπως τον καθεδρικό ναό Ribe και περίπου 110 σπίτια, που βρίσκονται υπό την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το παλαιότερο δημαρχείο της Δανίας βρίσκεται στο Von Støckens Plads της πόλης. Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1496 και αγοράστηκε από την πόλη για χρήση ως δημαρχείο το 1709. 





Ο καθεδρικός ναός Ribe (Ribe Domkirke) 










Εκκλησία και Μονή Αγίας Αικατερίνης










Μουσείο Βίκινγκ Ribe 











Μουσείο τέχνης Ribe (Ribe Kunstmuseum) 











Κέντρο Βίκινγκ Ribe (Ribe Vikingecenter) 

Ο νυχτοφύλακας στη Ρίμπε. Κάθε βράδυ, από την 1η Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να συνοδεύσετε τον νυχτοφύλακα  στη διαδρομή του μέσα από την παλιά πόλη, ενώ τραγουδάει για να ειδοποιήσει τους πολίτες για την προσέγγιση  της ώρας του ύπνου.
   MyPhotoPics