Les Deux Magots,το ιστορικό café του Παρισιού, Γαλλία

Les Deux Magots, το ιστορικό café του Παρισιού, μια από τις ομορφότερες και πιο ατμοσφαιρικές γωνιές της Πόλης του Φωτός, εκεί όπου απολάμβαναν τον  
καφέ τους σπουδαίες 
προσωπικότητες των τεχνών, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο ΄Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ αλλά και η Σιμόν ντε Μποβουάρ. Ο Αλμπέρ Καμύ, ο Ζαν Κοκτώ, η Ζυλιέτ Γκρεκό κ.α.

Το θρυλικό café – brasserie άνοιξε τις πόρτες του το 1875. Βρίσκεται στην πλατεία Saint-Germain-des-Prés, στον αριθμό 6, στην Αριστερή Όχθη (Rive gauche) του Παρισιού και προσφέρει μοναδική θέα προς την παλαιότερη εκκλησία του Παρισιού.




Το Αββαείο (μοναστικό συγκρότημα) του Saint-Germain το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. 





Το όνομα Les Deux Magots το οφείλει σε δύο ξύλινα αγαλματίδια Κινέζων εμπορικών αντιπροσώπων τα οποία διακοσμούν δύο κολόνες στο εσωτερικό του και το πολυτελές εσωτερικό του είναι διακοσμημένο σε στυλ αρτ-ντεκό.


Από την ημέρα της «γέννησής» του μέχρι και σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το Παρίσι, αλλά και διανοούμενων, καλλιτεχνών, ανθρώπων της μόδας και της πολιτικής σκηνής από όλο τον κόσμο, που παραγγέλνουν τον καφέ τους, το ποτό ή το γεύμα τους ενώ χαλαρώνουν στα πολυτελή του καθίσματα. 
  Ελαιογραφία του Αμερικανού ζωγράφου Jeffrey Dale Starr
   MyPhotoPics