Ciudad Perdida, Σιέρα Νεβάδα, Κολομβία


Ciudad Perdida Ισπανικά, η "Lost City" είναι ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης στη Σιέρα Νεβάδα,Κολομβία. Πιστεύεται ότι ιδρύθηκε γύρω στα 800 μ.Χ., περίπου 650 χρόνια νωρίτερα από το Μάτσου Πίτσου. Η τοποθεσία είναι επίσης γνωστή ως Buritaca και οι ιθαγενείς Αμερικανοί την αποκαλούν Teyuna.
Η Ciudad Perdida βρέθηκε το 1972, όταν μια ομάδα τοπικών αρχαιολόγων βρέθηκε σε μια σειρά από πέτρινα σκαλοπάτια που ανέβαιναν την πλαγιά του βουνού και ακολουθώντας τα βρέθηκαν σε μια εγκαταλελειμμένη πόλη την οποία ονόμασαν "Πράσινη Κόλαση" ή "Wide Set".
Αποτελείται από μια σειρά 169 πλατύσκαλων λαξευμένων στο βουνό, ένα δίκτυο από πλακόστρωτα δρομάκια και πολλές μικρές κυκλικές πλατείες. Η είσοδος μπορεί μόνο να προσεγγιστεί από μια ανάβαση σε περίπου 1.200 πέτρινα σκαλοπάτια μέσα από πυκνή ζούγκλα.
Το 2005, άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών και πάλι. Ο κολομβιανός στρατός κάνει περιπολίες στην περιοχή, η οποία πλέον θεωρείται ότι είναι ασφαλής για τους επισκέπτες. Η διαδρομή είναι περίπου 44 χιλιόμετρα με τα πόδια στο σύνολο, και απαιτεί ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.  
Από το 2009, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Παγκόσμιο Ταμείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς (GHF) έχει εργαστεί στην Ciudad Perdida για τη διατήρηση και την προστασία του ιστορικού τόπου εξ αιτίας της αλλαγής του κλίματος, της βλάστησης, του τουρισμού, την παραμέληση, τις λεηλασίες, ώστε να γίνει βιώσιμη.
                MyPhotoPics