Παλαίστριες Cholitas, El Alto, Βολιβία

Οι παλαίστριες Cholitas είναι μια ομάδα γυναικών παλαιστριών που αγωνίζονται δύο φορές την εβδομάδα στο El Alto της  Βολιβίας. Αποτελούν μέρος μιας ομάδας που ονομάζεται Τιτάνες του ρινγκ, η οποία περιλαμβάνει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες παλαιστές. Οι Τιτάνες  εμφανίζονται κάθε Κυριακή για ένα ακροατήριο εκατοντάδων στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του El Alto.
Η ιδέα της ενσωμάτωσης γυναικών παλαιστών ως ελιγμού για δημοσιότητα ήρθε από τον Juan Mamami, παλαιστή και πρόεδρο των Τιτάνων. Συνηθίζουν να προσελκύουν πάνω από χίλιους θεατές στις εμφανίσεις τους στο El Alto και αρκετές εκατοντάδες θεατές όταν ταξιδεύουν με τους Τιτάνες στις μικρότερες πόλεις. Κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη, γρατσουνιές, δαγκώματα, κλωτσιές, άλματα, μαλλιοτραβήγματα, αγκωνιές, γροθιές.
Όπως και ο γενικός πληθυσμός του El Alto, που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους κατοίκους Aymara και Quechua, οι Cholitas είναι αυτόχθονες. Φορούν πλεκτά, καπέλα μπόουλινγκ, εσάρπες με κρόσσια και πολυστρωματικές χρωματιστές φούστες τις "pollera" (τοπικές ενδυμασίες) και βάζουν πολλές στρώσεις μακιγιάζ κατά την διάρκεια των αγώνων.
Οι Cholitas έχουν γίνει σύμβολο της Βολιβίας. Ισχυρίζονται ότι ο αγώνας τους είναι μια δήλωση εναντίον των κοινωνικών διακρίσεων και των διακρίσεων λόγω φύλου, της εξωστρέφειας και της αντικειμενικότητας. Συνεχίζουν να αγωνίζονται για να δείξουν ότι, όταν η δικαιοσύνη δεν αποδίδει, πρέπει να αγωνιζόμαστε.
    MyPhotoPics