Potosi , Βενεζουέλα, η βυθισμένη πόλη

Η πόλη Ποτοσί ήταν μια πόλη της Βενεζουέλας στην δυτική πολιτεία της Ταχίρα. Η πόλη κατακλύστηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας το 1985
για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού φράγματος. Το 2010, η πόλη αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά μετά από τις πλημμύρες, λόγω της ξηρασίας που προκλήθηκε από το φαινόμενο του καιρού El Nino.
Πριν από το 1985, η πόλη Potosi είχε περίπου 1.200 κατοίκους. Ο τότε πρόεδρος της Βενεζουέλας, Κάρλος Άντρες Πέρεζ, πέταξε με ελικόπτερο και ανακοίνωσε ότι η πόλη έπρεπε να εκκενωθεί άμεσα και στη συνέχεια να πλημμυρίσει για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα υδροηλεκτρικό φράγμα.
Τα σπίτια και η αποικιακή εκκλησία εγκαταλείφθηκαν και τα νερά της δεξαμενής του Uribante, κάλυψαν 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βύθισαν την πόλη, με εξαίρεση το καμπαναριό της εκκλησίας της.Το καμπαναριό έχει ύψος 26 μέτρα και χρησιμοποιήθηκε ως σήμανση για την στάθμη της δεξαμενής.
Το 2008, ο σταυρός άρχισε να εμφανίζεται όλο και περισσότερο έξω από το νερό, αποκαλύπτοντας τη γοτθική δομή του ναού. Το νερό της δεξαμενής υποχώρησε λόγω της ξηρασίας που προκλήθηκε από το φαινόμενο El Nino, αποκαλύπτοντας τι έκρυβε η λίμνη για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Μέχρι το 2010, το νερό είχε υποχωρήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Η εκκλησία, οι τάφοι, τα ερείπια των σπιτιών και το περίγραμμα της πρώην πλατείας της πόλης έχουν επανέλθει με την εκκλησία εντελώς ορατή, αν και μόνο η πρόσοψή της και το καμπαναριό παραμένουν άθικτα από τον χρόνο και την υγρασία.
MyPhotoPics