Νήσος Assateague

Το Assateague είναι ένα νησί μήκους 60 χλμ, ένα νησί φράγμα που βρίσκεται στα ανοικτά της ανατολικής ακτής  της Delmarva. Τα δύο τρίτα βόρεια του νησιού  ανήκουν στο Maryland, ενώ το νότιο ένα τρίτο ανήκει στην Βιρτζίνια. Το τμήμα του Maryland περιέχει την πλειοψηφία των Assateague Island National Αιγιαλών και Assateague State Park. Το τμήμα της Βιρτζίνια περιέχει το Εθνικό Καταφύγιο  Άγριας Ζωής Chincoteague και ένα μικρό μέρος της εθνικής παραλίας. 
Είναι γνωστό για τις αγέλες των "άγριων" αλόγων, τις παρθένες παραλίες, και για τον φάρο του. Στο νησί υπάρχουν επίσης πολλές λίμνες, κόλποι και όρμοι. Η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα είναι δυνατή τόσο από το Μέριλαντ όσο και από την Βιρτζίνια με γέφυρες, αν και δεν υπάρχει δρόμος σε όλο το μήκος του νησιού.
Οι περιηγήσεις με Καγιάκ είναι ένας δημοφιλής τρόπος στην άγρια ​​φύση, ειδικά στην πιο ήρεμη πλευρά του κόλπου. Οι καλύτερες εποχές είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι θερινοί μήνες είναι γνωστοί για τον μεγάλο πληθυσμό των κουνουπιών, ιδιαίτερα από την πλευρά του κόλπου.
Τα "άγρια"​​ άλογα είχαν εξημερωμένους προγόνους, σύμφωνα με τον μύθο, από επιζώντες μιας ισπανικής γαλέρας που ναυάγησε κατά μήκος της ακτής. Όταν πλεονάζουν απομακρύνονται από το νησί και δίνονται σε στάβλους όπου προσαρμόζονται γρήγορα στην εξημέρωση.
    ΜyPhotoPics