Bodie, η πόλη των φαντασμάτων, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Η Bodie, είναι μια γνήσια πόλη γεμάτη φαντάσματα χτισμένη στους πρόποδες των λόφων Bodie,  ανατολικά της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα, στην επαρχία Mono της Καλιφόρνια,
περίπου 121 χλμ. νοτιοανατολικά της λίμνης Tahoe, σε υψόμετρο 2554 μέτρων, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ξεκίνησε ως τόπος εξόρυξης μεταλλευμάτων μετά την ανακάλυψη του χρυσού το 1859.
Τα χρόνια της ακμής της συνέπεσαν με την ανάπτυξη της βιομηχανίας εξόρυξης χρυσού, τον 19ο αιώνα, λόγω του πλούσιου σε μεταλλεύματα υπεδάφους της, που ανακάλυψε πρώτος ο χρυσοθήρας W.S. Bodey, από τον οποίο πήρε και το όνομά της. 
Το 1880, ο πληθυσμός της έφτανε τους 10.000 κατοίκους, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν, φυσικά, ληστές και πιστολάδες της  Άγριας Δύσης. Τις "καλές εποχές" αριθμούσε πάνω από 60 σαλούν, που λειτουργούσαν κυρίως ως λέσχες στοιχημάτων και πορνεία.
Ως οργανωμένο κέντρο εξόρυξης χρυσού, η Bodie είχε τις ανέσεις των μεγαλύτερων πόλεων, μεταξύ των οποίων μια τράπεζα Wells Fargo, τέσσερις εθελοντικές πυροσβεστικές εταιρείες, σιδηρόδρομο, συνδικάτα μεταλλωρύχων και μηχανικών, αρκετές ημερήσιες εφημερίδες και μια φυλακή. 


Είχε και τον δικό της σταθμό βενζίνης. Μια Dodge Graham βρίσκεται δίπλα στις παλιές αντλίες. Προσέξτε τις τρύπες από τις σφαίρες, τα παλιά σημάδια, στην πινακίδα της "Shell".



Στην Main Street βρίσκεται το Hall of Miners Union, το οποίο ήταν ο τόπος συνάντησης των συνδικάτων. Χρησίμευσε επίσης ως κέντρο ψυχαγωγίας που φιλοξένησε χορούς, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και σχολικές εκδηλώσεις. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.
Η πόλη χαρακτηρίστηκε Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1961 και το 1962 ο κρατικός νομοθέτης ενέκρινε τη δημιουργία του Κρατικού Ιστορικού Πάρκου Bodie. Συνολικά 170 κτίρια παρέμειναν με τους εσωτερικούς χώρους όπως ήταν. 

Η Bodie έχει ονομαστεί ως επίσημη κρατική χρυσή πόλη φαντασμάτων της Καλιφόρνια. Κάθε χρόνο υποδέχεται συνολικά 200.000 επισκέπτες, καθώς έχει ανακηρυχθεί εθνικό αξιοθέατο και ιστορικό πάρκο. 
    MyPhotoPics