Ocean City, Maryland, ΗΠΑ

Ocean City, Maryland! Η πόλη του Ωκεανού, είναι μια πόλη θέρετρο στην Worcester County, Maryland, ΗΠΑ. Είναι ένα σημαντικό παραθαλάσσιο θέρετρο κατά μήκος της ανατολικής ακτής
των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πληθυσμός ήταν 7.102 στην απογραφή των ΗΠΑ το 2010, κατά τη διάρκεια όμως των καλοκαιρινών διακοπών και τα Σαββατοκύριακα η πόλη φιλοξενεί μεταξύ 320.000 και 345.000 παραθεριστές.
Το 1869, ο επιχειρηματίας Isaac Coffin έκτισε το πρώτο παραλιακό εξοχικό σπίτι για να το ενοικιάσει. Λίγο αργότερα χτίστηκαν και άλλα σπίτια παραθαλάσσια με σκοπό να προσελκύσουν επιχειρηματίες από την ανατολική ακτή του Μέριλαντ, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια και το Ουέλμιγκτον. Το Atlantic Hotel, το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο στην πόλη, άνοιξε στις 4 Ιουλίου 1875.
Το 1952, με την γέφυρα του Chesapeake Bay, το Ocean City έγινε εύκολα προσβάσιμο από τους ανθρώπους της μητροπολιτικής περιοχής Baltimore-Ουάσινγκτον. Το 1964, με την ολοκλήρωση της σήραγγας γέφυρας Chesapeake Bay, άνοιξε ένα νέο δρόμο προς τα νότια. 

Ορισμένα αξιοθέατα της πόλης είναι: 


Η άγκυρα από το ναυάγιο Sailboat. Βρίσκεται στο Boardwalk του Ocean City. Έχει βάρος 2½ τόνους και ανακτήθηκε από το ναυάγιο του ιστιοπλοϊκού σκάφους το 1870 από το πλοίο Star Light. 



Το αρχικό Atlantic Hotel. Μετά από μια πυρκαγιά που κατέστρεψε το αρχικό και πρώτο ξενοδοχείο στο Ocean City, το Atlantic Hotel ξαναχτίστηκε το 1926 και είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά ξενοδοχεία στην πόλη Ocean City.


Το ωκεάνιο ζωολογικό μουσείο. Κατασκευάστηκε το 1891, ήταν σημαντικός σταθμός για την διάσωση των σκαφών και όσων ευρίσκονταν σε κίνδυνο. Από το 1978 λειτουργεί ως μουσείο.





Το Δημαρχείο της Ocean City





MyPhotoPics