Monte Argentario, Τοσκάνη, Ιταλία

Το Monte Argentario είναι ένας δήμος και μια χερσόνησος που ανήκει στην επαρχία Grosseto στην ιταλική περιοχή Τοσκάνη. Βρίσκεται 150 χλμ. νότια της Φλωρεντίας και 35 χλμ. νότια από το Grosseto. Η χερσόνησος συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια τεχνητή γέφυρα, το φράγμα Leopolda και δύο λωρίδες γης από προσχωματώσεις που σχηματίζουν δύο λιμνοθάλασσες, την Laguna di Ponente στη δυτική πλευρά και την Laguna di Levante στην ανατολική πλευρά του φράγματος. 


Είναι ένα ακρωτήριο που εκτείνεται προς το Τυρρηνικό Πέλαγος. Στο παρελθόν ήταν  νησί. Οι δύο κύριες πόλεις του είναι 
το Porto Santo Stefanο, με θέα προς τα βόρεια και, 






το Porto Ercole με νότιο προσανατολισμό. Ο πανοραμικός δρόμος Strada panoramica ξεκινάει από το Porto Santo Stefano και προσφέρει υπέροχη θέα στην ακτή και στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης.


Η υψηλότερη κορυφή του είναι το Punta Telegrafo στα 635 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας,  όπου βρίσκεται και το μοναστήρι των Πατριωτών Πατέρων το οποίο κτίστηκε στα τέλη του 1700. 




Το τοπίο και η ακτή είναι κυρίως βραχώδεις, με πολλά λιμάνια, συνήθως με βραχώδεις παραλίες. Η δημοτική έδρα βρίσκεται στον βόρειο οικισμό Πόρτο Σάντο Στεφάνο.


Κοντά στο ακρωτήριο Argentario βρίσκεται το σπήλαιο Argentarola. Τα υψηλής ποιότητας ευρήματα (σταλακτίτες και σταλαγμίτες) που έχουν συλλεχθεί από αυτό το σπήλαιο έχουν επιτρέψει στους επιστήμονες να μελετήσουν την 215.000 χρόνων ιστορία των ταλαντώσεων στο επίπεδο της θάλασσας σε αυτή την περιοχή.
Rocca Spagnola (ισπανικό φρούριο), στο Porto Santo Stefano
  Forte Filippo και Forte Stella, στο Porto Ercole
   O πύργος Ciana
  Porto Santo Stefano
  Porto Ercole
    MyPhotoPics