Φάρο, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Η Αλγκάρβε ή Αλγάρβε είναι ένας από τους νομούς της Πορτογαλίας. Βρίσκεται στην νότια ακτή της Πορτογαλίας, περιλαμβάνοντας τις πόλεις Φάρο, Λάγκος,
και Πορτιμάο. Πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο από το 1956, είναι η Φάρο, όπου υπάρχουν, διεθνές αεροδρόμιο, δημόσιο πανεπιστήμιο, λιμάνι, μαρίνα για μικρά σκάφη, και σιδηροδρομικός σταθμός.
Η Φάρο είναι η νοτιότερη πόλη της Πορτογαλίας. Αριθμεί περίπου 50.000 κατοίκους ενώ όλος ο δήμος 64.560 (σύμφωνα με την απογραφή του 2011). Το Φάρο είναι πόλη ρωμαϊκής προέλευσης από τον όγδοο αιώνα προ Χριστού και ονομαζόταν από τους Ρωμαίους Ossonoba.
Είναι μέρος της Πορτογαλίας από το 1249, όταν η πόλη και ολόκληρη η περιφέρεια του Αλγκάρβε κατακτήθηκαν από τους Μαυριτανούς. από τον Δ. Afonso III. Τότε ονομάστηκε "Santa Maria de Faaron" και τελικά πήρε το όνομα της σημερινής πόλης, FARO.


Ο επίσκοπος Francisco Gomes de Avelar ήταν υπεύθυνος για τον επανασχεδιασμό της πόλης του Φάρο στις αρχές του 19ου αιώνα. Στην πλατεία Largo da Sé βρίσκουμε το άγαλμά του.



Ίδρυσε το Museu Infante D. Henrique και έκτισε πολλά μνημεία. Έχει δημιουργήσει σχολές τέχνης για να μάθουν μια τέχνη ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους. Κατασκεύασε δρόμους και γέφυρες και δίδαξε διαδικασίες καλλιέργειας. Ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος που αφιερώθηκε στην εκπαίδευση και την ευζωία των συνανθρώπων του.





Cormo Church
O καθεδρικός ναός στην παλαιά πόλη










Palais Belmarço 











Arco da Vila
μία από τις πύλες για το εσωτερικό της παλιάς πόλης









Αψίδες εισόδου στην παλιά πόλη










Εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης





Τα εικονικά και βραβευμένα αγάλματα γύρω από την είσοδο του αερολιμένα του Φάρο, όπου βλέπουμε τους εαυτούς μας να κοιτάζουμε προς τα πάνω στον ουρανό αναζητώντας ένα αεροπλάνο να έρχεται ή να φεύγει. 
    MyPhotoPics