Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία, Ελλάς

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία στην δυτική πλευρά της Μεσσηνίας 
στην Πελοπόννησο,  Ελλάς και θεωρείται μία από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ωμέγα, τη χρυσαφένια της αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της.
Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. 
Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Πιστεύεται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.
Η παραλία διατηρεί από την ομηρική εποχή το όνομά της, καθώς ο Όμηρος στα έπη του την αναφέρει ως Βουφράδα που σημαίνει «εκεί που ζουν τα βόδια». Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά. Η προφανέστερη βέβαια ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος, που μοιάζει με κοιλιά βοδιού. 
Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι. Δεν έχει καμία οργανωμένη δραστηριότητα, κρατώντας “αυθεντική” και αναλλοίωτη την φυσική ομορφιά της. 
    MyPhotoPics