Μαραθόπολη, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, Ελλάς

Η Μαραθόπολη ή ο Μάραθος, είναι παραλιακός οικισμός κοντά στους Γαργαλιάνους που υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας, του Νομού Μεσσηνίας και αποτελεί το επίνειο
των Γαργαλιάνων. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται, επειδή η περιοχή έχει έντονη τουριστική κίνηση και αποτελεί παραθεριστικό πόλο έλξης κόσμου τόσο από τις γειτονικές περιοχές της όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Βρέχεται από τα νερά του Ιονίου Πελάγους. Από τους Γαργαλιάνους απέχει περίπου 5,5 χιλιόμετρα και από τα Φιλιατρά περίπου 11 χιλιόμετρα στη διαδρομή με κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, από την οποία απέχει περίπου 27 χιλιόμετρα. Στην αντίθετη κατεύθυνση της διαδρομής προς τα νοτιοανατολικά και την Πύλο απέχει από αυτήν επίσης περίπου 27 χιλιόμετρα.
Η ίδρυση του Μαράθου στην ίδια τοποθεσία, ανάγεται στο έτος 1859, σύμφωνα με διάταγμα του τότε βασιλιά Όθωνα, μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών. Με βάση την απογραφή του 2011, έχει 646 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι απασχολούνται με τον τουρισμό, το εμπόριο, την αλιεία και σε διάφορες αγροτικές εργασίες. 
Στα αξιοθέατα του χωριού ανήκει ο φυσικός του κυματοθραύστης, δηλαδή η νήσος Πρώτη, η οποία προστατεύει το λιμάνι της Μαραθόπολης. H νήσος Πρώτη είναι ένα πανέμορφο μικρό νησί ακριβώς απέναντι από την Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Απέχει μόλις ένα μίλι από την ακτή και είναι άνυδρο και ακατοίκητο.
Η εκκλησία του χωριού είναι ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
  Παραλία Λαγκούβαρδοs
    MyPhotoPics