Yehliu Geopark, Taiwan

Ένας από τους κορυφαίους 
προορισμούς στη βόρεια Ταϊβάν, είναι το Yehliu Geopark στο ακρωτήριο Yehliu, κοντά στο Keelung City. Το ακρωτήριο που είναι γνωστό από τους γεωλόγους ως Όρμος Yehliu, εκτείνεται γύρω στα 1.700 μέτρα και αποτελεί μέρος του σχηματισμού του Daliao Miocene. Σχηματίστηκε καθώς οι γεωλογικές δυνάμεις  για χιλιάδες χρόνια γεωλογικής κίνησης, ανάγκασαν τα βουνά Datun να αλλάξουν το σχήμα τους.
Το Yehliu Geopark είναι ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον όπου βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός μοναδικών γεωλογικών σχηματισμών. Βρίσκεται κατά μήκος του γραφικού ακρωτηρίου έξω από την πόλη Wanli. Εδώ μπορείτε να δείτε φυσικά σκαλισμένα πέτρινα αγάλματα, Hoodoo, που μοιάζουν με διάφορα αντικείμενα και φέρουν τα ανάλογα ονόματα.   

Χωρίζεται σε τρεις περιοχές, στο πρώτο τμήμα του πάρκου φιλοξενούνται μανιτάρια και πετρώματα με ανοιχτό κόκκινο-κίτρινο ή πορτοκαλί-καφέ χρώμα, συμπεριλαμβανομένων διάσημων πέτρινων κεριών και παγωτών. 



Το δεύτερο είναι ελαφρώς μικρότερο αλλά με παρόμοια γεωλογική σύνθεση, όπου θα βρείτε το περίφημο Queen's Head - κεφάλι της βασίλισσας, καθώς και το όμορφα επονομαζόμενο βράχο ελέφαντα, το παπούτσι νεράιδα, τον βράχο φιστίκι, την κυψέλη, το κεφάλι δράκου και άλλα. Η τρίτη είναι η πλατιά πλατφόρμα που κόβει το κύμα που δίνει στον επισκέπτη μια ματιά στο μέλλον του πάρκου.

Ο κορυφαίος όμως βράχος είναι η κεφαλή της βασίλισσας, ένας βράχος 4.000 χρόνων που δημιουργήθηκε λόγω διάβρωσης από το θαλασσινό νερό και τους ισχυρούς ανέμους του ωκεανού και παρουσιάζει μια ασυνήθιστη ομοιότητα με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β'. 


Βράχος Κηρήθρα
Βράχος Μανιτάρι
Βράχος Ουρά Ψαριού
Βράχος Ξαπλωμένος Πάνθηρας
Βράχος Παγωτό
MyPhotoPics