Κόλπος Αγίου Παύλου, Ρόδος, Ελλάδα

Η Ρόδος προσφέρει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα! Στους πρόποδες της  Ακρόπολης της Λίνδου και περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από
την πόλη της Ρόδου, βρίσκεται ο κλειστός κόλπος με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά του Αγίου Παύλου. 

Από ψηλά φαίνεται σαν πισίνα που έχει σχήμα καρδιάς. Αποτελείται από δύο μικρούς κόλπους, με ρηχά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ακτή καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, και τοπίο που περιτριγυρίζεται από βράχια κατάλληλα για βουτιές!
Στο άκρο της παραλίας, λίγο πριν τα βράχια βρίσκεται το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με έναν θρύλο, από τον οποίο η παραλία πήρε και το όνομά της, ο Άγιος Παύλος έφθασε στο μέρος αυτό για να κηρύξει το Ευαγγέλιο και να διδάξει τον Χριστιανισμό γύρω στο 43 μ.Χ.

Η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της. Στο δεξί τμήμα της θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ταβέρνα – καντίνα και αναψυκτήριο, ενώ ο άλλος κόλπος προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και απομόνωσης. 

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και μπορεί να γίνει με 2 τρόπους, είτε με αυτοκίνητό σας μέχρι το parking της παραλίας και έπειτα να περπατήσετε μέχρι την ακτή, είτε με το ΚΤΕΛ Ρόδου που πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια μέχρι τη Λίνδο και μετά με τα πόδια από τη Λίνδο προς την παραλία μιας και η απόσταση δεν είναι μεγάλη.
    MyPhotoPics