Λίμνη Carrera, Παταγονία

H λίμνη Carrera βρίσκεται στα σύνορα Χιλής - Αργεντινής, στην Παταγονία, με επιφάνεια 1.850 τετραγωνικά χιλιόμετρα και για τις δύο χώρες. Η λίμνη γλυκού νερού είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη στη Νότια Αμερική, φθάνοντας σε βάθος 586 μέτρων. Είναι επίσης μια από τις ομορφότερες φυσικές λίμνες του κόσμου.
Έχει παγετώδη προέλευση, περιβάλλεται από τα βουνά των Άνδεων και τροφοδοτείται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τον ποταμό Baker. Η λίμνη Carrera συναρπάζει με το καθαρό νερό της, τα χρώματα των οποίων ποικίλλουν μεταξύ σμαραγδένιου, τυρκουάζ, γαλαζοπράσινου και γαλάζιου. 

Τα ιριδίζοντα μαρμάρινα σπήλαια είναι ένας μοναδικός γεωλογικός σχηματισμός, που χαρακτηρίζει πολλά σπήλαια, σήραγγες και κολόνες, σε μονόλιθους μαρμάρου, θεωρούνται από τους πιο όμορφους στον κόσμο.






Η ιριδίζουσα ποικιλία χρώματος από βαθύ μπλε σε τιρκουάζ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό και την εποχή του χρόνου.






Εκεί συναντάμε το Μαρμάρινο Παρεκκλήσι που βρίσκεται σε ένα από τα τρία νησάκια και στέκεται μόνο του σαν ένας φρουρός, τον Μαρμάρινο Καθεδρικό ναό και άλλους σχηματισμούς.
    MyPhotoPics