Παλιά Bussana, Ιταλία

Η Bussana Vecchia βρίσκεται κοντά στο Sanremo, στα νοτιοδυτικά της περιοχής της Λιγουρίας και περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας.
Αφού ήταν ένα "χωριό φάντασμα" για μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 50 χρόνια ως κέντρο μιας ενεργού κοινότητας καλλιτεχνών.
Το 1887 το μεσαιωνικό χωριό Bussana καταστράφηκε από σεισμό που έπληξε την περιοχή. Εκείνη την ημέρα οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ήταν στην εκκλησία, η οποία κατέρρευσε και περίπου 2000 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το Νέο Bussana ανοικοδομήθηκε αρκετά πιο κάτω από το λόφο και πιο κοντά στη θάλασσα και το αρχικό χωριό έμεινε γνωστό ως Bussana Vecchia, παλιά Bussana.
Τα ερείπια του αρχικού χωριού και της εκκλησίας του Bussana Vecchia που παραμένουν μέχρι σήμερα δημιουργώντας μια «πόλη-φάντασμα», χρησιμοποιούνται τώρα ως στούντιο καλλιτεχνών, γκαλερί τέχνης και μικρά καταστήματα σε αντίθεση με τα ερείπια. Έχει γίνει γνωστό ως Διεθνές Χωριό Καλλιτεχνών. Περιστασιακά πραγματοποιούνται συναυλίες και εκθέσεις. 

Εκτός από τα υποβλητικά πλακόστρωτα δρομάκια, που ξεχειλίζουν σε πολλά μέρη με φυτά και λουλούδια, μπορείτε να δείτε την αρχική εκκλησία του χωριού, που τώρα λείπει η οροφή της. Υπάρχει επίσης ένας μικρός κήπος με θέα στην ευρύτερη περιοχή και ένα καφέ στο χωριό.
  Νέα Bussana
    MyPhotoPics