Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Το Σαν Ντιέγκο είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνιας, μετά το Λος Άντζελες, με πληθυσμό 1.394.928, Ιούλιος 2015 και έκταση 963,7 km2. Είναι η αρχαιότερη πόλη της και ιδρύθηκε το 1769. Σχηματίζει μια ενιαία μητροπολιτική περιοχή με την Τιχουάνα, τη μεγαλύτερη στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ. 
Στην πιο μακρινή νοτιοδυτική γωνία των Ηνωμένων Πολιτειών πάλλεται μια από τις πιο δυναμικές και ζωντανές πόλεις–λιμάνι της χώρας. Είναι μια  ναυτική πόλη και η πλησιέστερη των ΗΠΑ στο Μεξικό. Οι παλιές γειτονιές του Σαν Ντιέγκο έχουν αρκετά κτίρια του 19ου αιώνα, πολλά από τα οποία είναι όμορφα ανακαινισμένα και αποτελούν δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. 
Ανάμεσά τους, η πιο γνωστή περιοχή είναι το Gaslamp Quarter, το οποίο έχει μεταμορφωθεί  σε κέντρο διασκέδασης, με μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα σε όλους τους δρόμους, πλαισιωμένα από κατοικίες που χρονολογούνται από το τέλος του 19ου αιώνα.
Μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης είναι:
To Balboa Park.
 Ένας χώρος 1.400 στρεμμάτων με ιστορικά κτίρια, μουσεία και κήπους. Δημιουργήθηκε το 1915-1916. Η κυρίαρχη αρχιτεκτονική είναι κτίρια χαμηλού ύψους που συνδυάζονται με το φυσικό περιβάλλον. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του πάρκου είναι οι βοτανικοί κήποι και η λιμνούλα, το Μουσείο Ανθρώπου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Τέχνης του Σαν Ντιέγκο και ο διάσημος ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο.
Θαλάσσιος κόσμος
Το SeaWorld San Diego
Eίναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Βρίσκεται κατά μήκος της προκυμαίας στο Mission Bay. Είναι ένα ενυδρείο με καρχαρίες και άλλα θαλάσσια πλάσματα που μπορεί κανείς να δει μέσα από ακρυλικό τούνελ.
O Ζωολογικός κήπος. 
Βρίσκεται στο πάρκο Balboa και είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους ζωολογικούς κήπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει όλα τα είδη εξωτικών ζώων. Το πάρκο υπερηφανεύεται για τους χώρους των ζώων, οι οποία έχουν σχεδιαστεί για να αναδημιουργήσουν φυσικές συνθήκες διαβίωσης.



Το χωριό των θαλασσών.
Το Seaport Village βρίσκεται ακριβώς πάνω στην προκυμαία.




To Cabrillo, Εθνικό Μνημείο.
Κατασκευάστηκε προς τιμήν του Juan Rodríguez Cabrillo, ο οποίος πάτησε στις 28 Σεπτεμβρίου 1542 ως ο πρώτος Ευρωπαίος στη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Το Point loma.  
Προσφέρει απίστευτη θέα πάνω από το Σαν Ντιέγκο και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Επίσης, στο Point Loma βρίσκεται ο φάρος Old Point Loma, χτισμένος το 1858. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο ανακαινισμένο κτίριο του φάρου. Η πρόσβαση στο Point Loma είναι εύκολη και γίνεται κατά μήκος ενός πολύ γραφικού δρόμου.
Το Μουσείο Τέχνης. Είναι ένα αντίγραφο του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα του 17ου αιώνα, με το επονομαζόμενο στυλ Platero. Προτομές Ισπανών ζωγράφων κοσμούν την πρόσοψη και τα έργα τους κρέμονται στη συλλογή του μουσείου. Η συλλογή του μουσείου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων από όλο τον κόσμο και κομμάτια που χρονολογούνται πριν από 7.000 χρόνια.
H Αποστολή της Βασιλικής Σαν Ντιέγκο ντε Αλκάλα.
Το 1769, ο ισπανός φραγκισκανός πατέρας από τη Μαγιόρκα, Junipero Serra, ίδρυσε  σταθμούς αποστολής, ο πρώτος από τους οποίους ήταν στο Σαν Ντιέγκο. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την παλιά εκκλησία με ένα καμπαναριό, που κηρύχθηκε βασιλική στη δεκαετία του '70, ένα όμορφο κήπο και ένα μικρό μουσείο. Είναι ένα Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο.
 Η παραλία των σκύλων!!!

Είναι παγκοσμίως διάσημη και μια από τις πρώτες επίσημες παραλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Dog Beach είναι ένας χώρος όπου άνθρωποι ενήλικες, παιδιά, μωρά, κατοικίδια ζώα, surfers και λάτρεις της παραλίας συνυπάρχουν και απολαμβάνουν την θάλασσα. 
    MyPhotoPics