Άγιος Μαυρίκιος, Ινδικός ωκεανός

Ο Άγιος Μαυρίκιος είναι νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Έχει συνολική έκταση
2.040 τ. χλμ. και πληθυσμό, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2018, 1.265.577
κατοίκους. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Πορτ-Λουί στα βορειοδυτικά, ενώ άλλοι σημαντικοί οικισμοί είναι το Ρόουζχιλ, η Μπο Μπασίν, η Κουρεπίπ, το Βακόας, το Φίνιξ και η Κουάτρ Μπορν.
Μαζί με τα νησιά Ρεϋνιόν και Ροντρίγκες, αποτελεί το νησιωτικό συγκρότημα των νησιών Μασκαρέν. Αυτό το αρχιπέλαγος δημιουργήθηκε από μία σειρά υποθαλάσσιων ηφαιστειακών εκρήξεων πριν από περίπου 8 με 10 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διέλευση της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας πάνω από το θερμό σημείο του Ρεουνιόν.

Περιβάλλεται από κοραλιογενείς υφάλους ενώ έχει ηφαιστειακή προέλευση. Περιμετρικά του νησιού εκτείνεται μία κορυφογραμμή από υψώματα, η οποία προέρχεται από παλαιότερη ηφαιστειακή καλντέρα. 

Η ψηλότερη κορυφή του νησιού βρίσκεται στα νοτιοδυτικά, έχει
ύψος 828 μ. και ονομάζεται Πιτόν ντε λα Πετίτ Ριβιέρ Νουάρ (δηλ. κορυφή του μικρού μαύρου ποταμού). Στο κέντρο της ημιορεινής περιμέτρου εκτείνεται ένα ηπειρωτικό υψίπεδο.

Το κλίμα είναι τροπικό, ενώ επηρεάζεται παράλληλα από τους νοτιοανατολικούς αληγείς ανέμους, προσδιορίζοντας δύο εποχές. Ο χειμώνας είναι θερμός και ξηρός και διαρκεί από το Μάιο ως και το Νοέμβριο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό. Από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο το νησί επηρεάζεται από αντικυκλωνικά συστήματα, ενώ η περίοδος των κυκλώνων εντοπίζεται από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.
Ήταν γνωστό στους Άραβες και Ινδονήσιους ναυτικούς από τον 10ο αιώνα. Πρώτοι όμως εγκαταστάθηκαν οι Πορτογάλοι το 1507, οι οποίοι και ίδρυσαν σε αυτό μία βάση ανεφοδιασμού, χωρίς κάποιο μόνιμο οικισμό. Το 1598, τρία πλοία από έναν Ολλανδικό στόλο κατέληξαν στον Μαυρίκιο εξ αιτίας ενός τυφώνα και έδωσαν στο νησί το σημερινό όνομά του. Κατόπιν ήρθαν οι  Γάλλοι και οι Άγγλοι. 
Η οικονομία στηρίζεται στην καλλιέργεια ζάχαρης, στην υφαντουργία και τον τουρισμό, ενώ η ανεργία κυμαίνεται σε μηδενικά επίπεδα. Το κοσμοπολίτικο νησί του Ινδικού Ωκεανού, με την σμαραγδένια θάλασσα και την πυκνή βλάστηση, είναι ένας ιδανικός παράδεισος για διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες.
Εργοστάσιο ζάχαρης
Εκκλησία της Παναγίας
Εκκλησία Αγία Ελένη
Kαταρράκτης Rochester
Ναός Tamil

Ναός Triolet
Η Πρωτεύουσα Πορτ-Λουί
Η κοιλάδα των χρωμάτων
Safari
Το Μουσείο Αεροσκαφών του Πύργου Martello είναι ένα μουσείο στο St. Osyth, nr. Clacton-on-Sea.
Παραλία Belle mare
Ο Φάρος των Pointe aux Caves (Albion) βρίσκεται στη δυτική ακτή του Μαυρίκιου και αποτελεί έμβλημα για την περιοχή αυτή. Ξεκίνησε η κατασκευή του το 1909 και εγκαινιάστηκε το 1910.
MyPhotopics