Φάρος Sandy Hook, New Jersey, ΗΠΑ

Ο Φάρος Sandy Hook, που βρίσκεται περίπου 2,5 χλμ. από την ακτή του Sandy Hook στο New Jersey, ΗΠΑ, είναι ο παλαιότερος φάρος που λειτουργεί κανονικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδιάστηκε και
κατασκευάστηκε το 1764 από τον Isaac Conro και έχει ύψος 31,50 μέτρα. Εκείνη τη εποχή βρισκόταν μόλις 150 μέτρα από την ακτή του Sandy Hook. Ωστόσο, σήμερα, λόγω των παραθαλάσσιων ρευμάτων, απέχει σχεδόν 2,5 χλμ. από το εσωτερικό της ενδοχώρας.
Κατασκευάστηκε για να βοηθάει τους ναυτικούς να εισέρχονται στο νότιο άκρο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.  Αρχικά ονομάστηκε Φάρος της Νέας Υόρκης, επειδή χρηματοδοτήθηκε μέσω λαχειοφόρων αγορών της Νέας Υόρκης και φόρου σε όλα τα πλοία που εισέρχονται στο λιμάνι της. Ο φάρος άντεξε σε μια προσπάθεια να τον καταστρέψει ο βρετανικός στόλος υπό τον Benjamin Tupper και την επακόλουθη κατοχή των Βρετανών κατά τη διάρκεια του επαναστατικού πολέμου.


Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επικύρωση του αμερικανικού συντάγματος από το κράτος της Νέας Υόρκης, ο φάρος μεταφέρθηκε στην ομοσπονδιακή αρχή και βρίσκεται στο έδαφος του Fort Hancock. Το 1990, η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε ένα γραμματόσημο των 29 λεπτών που απεικόνιζε τον φάρο Sandy Hook.


Ο φάρος Sandy Hook, ο οποίος αποκαταστάθηκε την άνοιξη του 2000, αποτελεί μέρος της μονάδας Sandy Hook του Εθνικού Χώρου Αναψυχής Gateway που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. 


Επτά ημέρες την εβδομάδα, το National Park Service Park Rangers προσφέρει δωρεάν περιηγήσεις κάθε μισή ώρα από τις 1:00 μ.μ. μέχρι τις 4:30 μ.μ. Η θέα από την κορυφή περιλαμβάνει τον Ατλαντικό Ωκεανό, τον κόλπο Sandy Hook και τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.
MyPhotoPics