"Κοιμητήριο" τρένων, Ουγιούνι, Βολιβία

Στην καρδιά της νότιας Βολιβίας, σε υψόμετρο 3.700 μέτρων, βρίσκεται ένα μυστηριώδες νεκροταφείο τρένων, που έχει γίνει αξιοθέατο για τους τουρίστες. Το νεκροταφείο βρίσκεται
τρία χλμ. έξω από τη πόλη Ουγιούνι, η οποία υπήρξε σημαντικός σιδηροδρομικός σταθμός παλιότερα καθώς είναι δίπλα στα σύνορα με Χιλή και στα ορυχεία του Ποτόσι.
Τα κουφάρια των τρένων του 19ου αιώνα, είναι κοντά στις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου, στην πόλη Ουγιούνι (Uyuni), που δέχεται 60.000 επισκέπτες τον χρόνο, που πηγαίνουν για να δουν τόσο τις αλυκές, όσο και τα σκουριασμένα πλέον βαγόνια και τις περισσότερες από 100 ατμομηχανές, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αποσύνθεσης, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και των βανδαλισμών.
Οι περισσότερες από τις ατμάμαξες του 19ου αιώνα εισήχθησαν από τη Βρετανία, και είχαν σχεδιαστεί για το βρετανικό κλίμα. Αν και κατασκευάστηκαν για να αντέχουν τις σκληρές καιρικές συνθήκες, αποδείχθηκε πως δεν μπόρεσαν να αντέξουν στα μεγάλα υψόμετρα, τους ισχυρούς αλμυρούς ανέμους και τις ακραίες θερμοκρασίες στη Βολιβία και τη Χιλή.


Σήμερα, τα περισσότερα από τα τρένα έχουν διαλυθεί για παλιοσίδερα και τα μέρη που έχουν μείνει προσφέρονται για ιδιαίτερη φωτογράφιση από τους τουρίστες.


MyPhotoPics