Bodie, η πόλη φάντασμα, ΗΠΑ

Το Bodie είναι μια πόλη φάντασμα που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στην ανατολική πλαγιά της Σιέρα Νεβάδα, στην κομητεία Mono, ΗΠΑ, περίπου 120 χλμ. Νοτιοανατολικά της
λίμνης Tahoe σε υψόμετρο 2.550 μ. Το 1859, ο W.S. Bodey, ερευνητής, ανακάλυψε χρυσό σε αυτό το μέρος και έτσι έδωσε το όνομά του στο στρατόπεδο εξόρυξης. Την ίδια χρονιά, τον Νοέμβριο, ο Bodey πέθανε σε μια χιονοθύελλα μετά από ένα ταξίδι εφοδιασμού στο Monoville.
Χτισμένο κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής στην Καλιφόρνια, η πόλη έφτασε πληθυσμό 10 000 κατοίκους το 1880 (η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Καλιφόρνια), προτού εγκαταλειφθεί σταδιακά μετά από δύο πυρκαγιές.
Ως πόλη των ορυχείων είχε τα πλεονεκτήματα των μεγάλων πόλεων,  δύο τράπεζες, μια σιδηροδρομική γραμμή, μια ένωση των ανθρακωρύχων και των εργαζομένων, αρκετές εφημερίδες και μια φυλακή. Εξήντα πέντε σαλούν άνοιξαν στον κεντρικό δρόμο, μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων.
Τώρα είναι μια πραγματική πόλη-φάντασμα στη Δυτική Αμερική. Έχει ανακηρυχθεί εθνικό αξιοθέατο και ιστορικό πάρκο από το έτος 1961. Σήμερα, βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Μόνο ένα μικρό κομμάτι της πόλης επέζησε. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τους άδειους δρόμους, ενώ το εσωτερικό των κτιρίων παραμένει όπως ήταν όταν εγκαταλείφθηκαν.
    MyPhotoPics