Κάστρο Miramare, Ιταλία

Το Κάστρο Miramare (Castello Miramare), χτισμένο στην όχθη του Κόλπου της Τεργέστης τον 19ο αιώνα, αποτελεί το στολίδι της πόλης και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών. Το Κάστρο

υπήρξε κατοικία του αρχιδούκα Μαξιμιλιανού των Αψβούργων και περιβάλλεται από παράκτιο κήπο 54 στρεμμάτων, στον οποίο φιλοξενούνταν διάφορα είδη τροπικών πουλιών, δέντρων και φυτών.
Ο Μαξιμιλιανός ισοπέδωσε τη βραχώδη περιοχή, σκέπασε το έδαφος με τόνους χώματος, μετέφερε και φύτεψε κωνοφόρα από την Ισπανία και τα Ιμαλάια, κέδρους από την Αφρική και τον Λίβανο, κυπαρίσσια και σεκόγιες από την Αμερική, ενώ έσπειρε και αμέτρητα άλλα φυτά που πολλαπλασιάστηκαν ραγδαία, με αποτέλεσμα το Μιραμάρε σήμερα να είναι παράδεισος για τους βοτανολόγους.
Το ανάκτορο αποτελείται από δύο κτίσματα που ενώνονται μεταξύ τους. Διαθέτει είκοσι δωμάτια, τα περισσότερα των οποίων βλέπουν στο πέλαγος. Επέβλεψε προσωπικά το χτίσιμό του, που διήρκεσε περίπου πέντε χρόνια (από το 1860 ως το 1864), τη διακόσμηση και την κατασκευή των επίπλων ως την τελευταία λεπτομέρεια. Το αρχιτεκτονικό ύφος του κτίσματος συνδυάζει στοιχεία γοτθικά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά.  


Τα τελευταία χρόνια το Miramare λειτουργεί ως Μουσείο, επιδεικνύοντας τις πλούσιες κάμαρες του Μαξιμιλιανού, το δωμάτιο Μουσικής, το θρόνο και άλλες αίθουσες του Κάστρου, οι οποίες διατηρούν την αυθεντική διακόσμησή τους από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.
    MyPhotoPics