Κάστρο Boldt, ΝΥ, ΗΠΑ

Το Κάστρο Boldt είναι ένα σημαντικό ορόσημο και τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή Thousand Islands
Χίλια Νησιά, της Νέας Υόρκης. Ανοιχτό στους επισκέπτες από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου, βρίσκεται στο νησί Heart στον ποταμό Saint Lawrence. 
Αρχικά ήταν ένα ιδιωτικό αρχοντικό που χτίστηκε από τον Αμερικανό αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο George Boldt και σήμερα διατηρείται από την Αρχή Bridge Thousand Islands ως τουριστικό αξιοθέατο. 

Ο George Boldt, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Waldorf-Astoria στην πόλη της Νέας Υόρκης και διευθυντής του ξενοδοχείου Bellevue-Stratford στην Φιλαδέλφεια.

Το 1900, ξεκίνησε μια φιλόδοξη οικοδομική εκστρατεία για την οικοδόμηση μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ως δώρο προς την σύζυγό του Louise. Στις αρχές του 1904, η Louise πέθανε ξαφνικά και ο George Boldt διέταξε να σταματήσουν όλα τα έργα και δεν ξαναπήγε ποτέ στο νησί.
Αφού έμεινε ατελείωτο και εγκαταλελειμμένο για το μεγαλύτερο μέρος του εικοστού αιώνα το κάστρο Boldt,  υπέστει μεγάλες καταστροφές λόγω καιρικών συνθηκών και βανδαλισμών. Τα παιδιά του George Boldt αποφάσισαν να "πουλήσουν" το νησί στην  Bridge Thousand Islands για ένα δολάριο αλλά με κάποιους όρους. 
Αυτοί ήταν: το ακίνητο να είναι ανοιχτό στο κοινό, ότι κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να ζήσει εκεί και ότι όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του, θα διατεθούν για  την αποκατάσταση των ζημιών τόσο του κάστρου όσο και ολόκληρου του νησιού ώστε να διατηρηθούν για να τα απολαμβάνουν οι μελλοντικές γενιές. 
Ο αρχικός στόχος της αποκατάστασης του νησιού επετεύχθει, ωστόσο, οι βελτιώσεις έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Ένας θολωτός τρούλος, ένα μαρμάρινο δάπεδο και μια μεγάλη ξυλόγλυπτη σκάλα, για παράδειγμα, που τώρα βρίσκονται στην κύρια αίθουσα, δεν υπήρχαν αρχικά αλλά είναι σύγχρονες προσθήκες.  Οι περισσότεροι από τους χώρους και τα κτίρια είναι επισκέψιμα από το κοινό. 
    MyPhotoPics