Το λιβάδι Camas, ΗΠΑ

Η κομητεία Camas, βρίσκεται βορειοανατολικά του Maumtain Home στο  Idaho, της Αμερικής σε υψόμετρο 1537  μέτρων. Έχει πάρει το όνομά της από τους  γαλάζιους κρίνους που φυτρώνουν εκεί, τους Camas ή Camassia, Ελληνικά Καμάσσια, οι οποίοι καλύπτουν το έδαφος της κοιλάδας κάθε χρόνο - εδώ και  πολλές χιλιάδες χρόνια.
Αυτά τα ίδια φυτά έτρεφαν τους Αμερικανούς που ζούσαν στην περιοχή. Οι λαοί Shoshone-Bannock και Paiute χρησιμοποίησαν το camas ως πηγή τροφής, ψήνοντας τους βολβούς και ξεραίνοντάς τους για να τους φυλάξουν για μεταγενέστερη χρήση. Η Καμάσσια είναι ένα γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια των σπαραγγιών.
Το λιβάδι Camas είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στις αρχές του καλοκαιριού στο Αϊντάχο. Από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, η περιοχή αυτή είναι γεμάτη με πολύχρωμα ανθοφόρα φυτά και χιλιάδες πουλιά με τους μικροσκοπικούς τους απογόνους, συμπεριλαμβανομένων: πορφυρή πάπια, σουβλόπαπια,  Αμερικανικό σφυριχτάρι, πρασινοκέφαλη πάπια, καπακλής, σταχτόπαπια και άλλα. 

Η κομητεία Camas υπήρξε ανέκαθεν ένας αρχαίος καλοκαιρινός τόπος συγκέντρωσης για τους Shoshone και Bannocks και έτσι, κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου γιορτάζεται εκεί αυτό το έθιμο. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν ένα ντέρμπι ψαρέματος για παιδιά, ζωντανή μουσική, φαγητό, ποτό και παραδοσιακούς χορούς από μέλη της φυλής Sho-Ban.

              MyPhotoPics